Сериалите Наследници и Мечката доминираха на 75-ите награди Еми, които

...
Сериалите Наследници и Мечката доминираха на 75-ите награди Еми, които
Коментари Харесай

Сериалите Наследници и Мечката са големите победители на наградите Еми

Сериалите " Наследници " и " Мечката " преобладаваха на 75-ите награди " Еми ", които бяха отсрочени с четири месеца поради историческата стачка на сценаристите и актьорите в Холивуд, оповестяват международните организации. 

 

" Наследници " завоюва оценката за най-хубава телевизионна драма, а " Мечката " - за най-хубава телевизионна комедия. 

 

Драмата " Наследници " на HBO за размирно богато семейство и борбата за медийна империя завоюва третата си премия за най-хубав трагичен сериал за четвъртия си и финален сезон. Ролите в поредност донесоха наградите за най-хубав артист и най-хубава актриса в телевизионна драма на Киърън Кълкин и Сара Снук. 

 

Кълкин два пъти беше номиниран за най-хубав поддържащ артист в сериала, само че без да завоюва. В последния сезон обаче героят му Роман Рой попадна във фокуса на събитията и артистът мина в категорията за основна роля, надделявайки над сътрудниците си Брайън Кокс и Джеръми Стронг, които играят неговия татко и по-големия му брат. 

 

Снук взе първата си премия " Еми " от три номинации за " Наследници ".

" Наследници " завоюва общо шест награди " Еми ", в това число за най-хубав поддържащ артист за Матю Макфадиън, за който това е второ отличие за ролята.

 

" Мечката ", проследяващ историята на чикагски ресторант, който се бори да резервира вратите си отворени получи наградата за най-хубава телевизионна комедия за първия си сезон. За функциите си в сериала Джеръми Алън Уайт завоюва премията за най-хубав артист в телевизионна драма, а Ебон Мос-Бакрак и Айо Едебъри бяха отличени надлежно за най-хубав поддържащ артист и най-хубава поддържаща актриса в телевизионна драма. 

 

И тримата са номинирани бяха номинирани за първи път.

" Това е сериал за фамилията, за откритото семейство, за същинското семейство ", сподели от сцената Едебъри, до момента в който приемаше трофея си в спектакъл " Пийкок " в Лос Анджелис. 

 

" Мечката " завоюва и награди за комедийна постановка и сюжет, а дружно с четирите, които завоюва на оценките " Еми " за креативен достижения, наградите за сериала станаха общо девет.

Куинта Брънсън означи историческа победа за сериала " Начално учебно заведение " Абът ". Спечелвайки наградата за основна роля в телевизионна комедия, тя стана първата чернокожа актриса, отличена от над 40 години. 

 

Брънсън преди е печелила " Еми " за сюжет за основания от нея сериал за чернокожо и страдащо от продължителен дефицит на финанси начално учебно заведение във Филаделфия, само че това е първата й премия за актьорско майсторство.

 

Изабел Санфорд от сериала " Семейство Джеферсън " е единствената чернокожа жена, награждавана в тази категория през 1981 година

" Много ми хареса основаването на " Начално учебно заведение " Абът " и съм толкоз щастлива, че мога да изживея фантазията си и да играя в комедия ", сподели Брънсън от сцената, едвам сдържайки сълзите си.

 

" Говеждо " завоюва премията за най-хубав лимитиран сериал, а Стивън Йон и Али Уонг станаха първите американци от азиатски генезис, отличени в своите категории - Йон за най-хубав артист в лимитиран сериал, а Уонг за най-хубава актриса. 

 

В първия час на шоуто, проведено в Деня на Мартин Лутър Кинг, три чернокожи дами бяха удостоени с водещи награди: Брънсън, Едебъри и Ниси Наш-Бетс, която беше отличена в категорията за най-хубава поддържаща актриса в лимитиран сериал за " Чудовище ": Историята на Джефри Дамър ". 

 

" Приемам тази премия от името на всяка чернокожа и кафява жена, която е останала нечута ", сподели тя. 

 

Шоуто се организира в Деня на Мартин Лутър Кинг с четиримесечното забавяне поради стачките на сценаристите и актьорите в Холивуд. 

Водещ на церемонията за 75-ите награди " Еми " беше комикът Антъни Андерсън, който е бил номиниран седем пъти за ролята си в сериала " Чернеещ ", без да е печелил. 

 

Промененият календар на премиите докара до някои " странности ". Едебъри и Уайт, да вземем за пример, завоюваха своите " Еми " за първия сезон на сериала осем дни, откакто получиха оценки " Златен глобус " за втория сезон.

 

Дженифър Кулидж, единствената от актьорите от " Белият лотос " на HBO, която се завърна за втория сезон на сериала, получи втората си премия " Еми " за най-хубава поддържаща актриса в драма.

 

Емоциите белязаха шоуто още от самото му начало, когато актрисата Кристина Апългейт, която през 2021 година заяви, че е диагностицирана с множествена склероза,  излезе на сцената с бастун, с цел да връчи премия, и се просълзи, до момента в който обявяваше спечелилите.

 

Темата на 75-ите награди " Еми " беше почитането на телевизионната история. На церемонията бяха изпълнени тематични песни от емблематични поредици и имаше срещи с артисти от сериали като " Бар " Наздраве ", " Игра на тронове ", " Семейство Сопрано " и " Всички в фамилията ".  

 

Наградите " Еми " - най-високите оценки в малкия екран, нормално се раздават през септември, само че бяха отсрочени поради историческите стачки на сценаристите и актьорите в Холивуд. 

 

Победителите бяха определени от към 20 000 членове на Академията за телевизионни изкуства и науки с гласоподаване, което се организира през август предходната година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР