Серхио Перес декларира, че има намерение да се бори за

...
Серхио Перес декларира, че има намерение да се бори за
Коментари Харесай

Перес е готов да се бори с Верстапен за титлата

Серхио Перес заявява, че има желание да се бори за международната купа във Формула 1 през новия сезон, който започва при започване на март в Бахрейн. Мексиканецът записа две победи във втория си сезон в Ред Бул, до момента в който съотборникът му Макс Верстапен взе 15 надпревари и завоюва втората си поредна международна купа. Двамата работеха съвършено дружно до Гран При на Бразилия, където Макс не извърши заповедите от бокса да върне шестото място на Перес и след финала Серхио не скри разочарованието си от дейностите на неговия съотборник. Преди надпреварата в Абу Даби от Ред Бул заявиха, че връзките на двамата водачи са оправени, само че в последния старт за сезона мексиканецът загуби борбата за второто място в крайното класиране против Шарл Леклер с Ферари.

Перес приключи мощно сезона - една победа и още три качвания на подиума в последните шест надпревари и има вяра, че може да започва по същия метод и новата акция.

“Много зависи от това какъв брой удобно се усещам в колата при започване на сезона, оттова стартира всичко - изясни Перес пред формалния уебсайт на Формула 1. - В началото на 2022 беше тъкмо по този начин, по-късно обаче нещата се объркаха. Смятам, че сега съм в най-хубавата си форма и желая да стартира новия сезон мощно. ”
 Перес разкри, че е имал проблеми с акомодацията в Ред Бул поради COVID-19 Перес разкри, че е имал проблеми с акомодацията в Ред Бул поради COVID-19
Перес има богат опит във Формула 1 и изясни, че през 2023 година постоянството ще е решаващо за това дали ще има късмет за купата.
 Какво споделят първите данни за новата кола на Ред Бул? Какво споделят първите данни за новата кола на Ред Бул?
“2022 стартира добре за мен, първоначално отборът имаше проблеми с надеждността, само че в ранната фаза на шампионата участвах в биткатка за купата - добави Перес. - След това обаче записах две неприятни надпревари, които ме извадиха от битката в челото, тъй че в това отношение имам да свърша още работа с тима. Трябва да се представяме непрекъснато, с цел да мога да се боря за купата в случай че разполагаме с автомобил, който се показва по този начин както този от сезон 2022. ”
 Доктор Марко: Чеко не може да се бори с Макс Доктор Марко: Чеко не може да се бори с Макс
Съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко към този момент изясни, че единствено Макс Верстапен е кандидатът на отбора за международната купа, само че ще е забавно в случай че Перес успее да събере повече точки от съотборника си при започване на сезона.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР