Сергей МАРЖЕЦКИКойто и да се опитва да ни попречи, а

...
Сергей МАРЖЕЦКИКойто и да се опитва да ни попречи, а
Коментари Харесай

Руската номенклатура не иска решителна война

Сергей МАРЖЕЦКИ
" Който и да се пробва да ни попречи, а още повече - да сътвори опасност за нашата страна и народ, би трябвало да знае, че отговорът на Русия ще бъде неотложен и ще ви докара до такива последици, с които вие в никакъв случай в своята история не сте се сблъсквали. Ние сме подготвени за всяко развиване на събитията. Всички нужни решения са взети. Надявам се, че ще бъда чут... "
Ненапразно започнахме с епиграф, в който приведохме откъс от обръщението на съветския президент към " западните сътрудници " при формалното оповестяване на Специалната военна интервенция (СВО) в Украйна. Предполагало се е, очевидно, че те ще се уплашат и няма да се намесват в процеса на " демилитаризацията " и " денацификацията ". Обаче събитията скоро започнаха да се развиват по все по-негативен за нас сюжет.  
Първо, " реформираната " от министрите на защитата Сердюков и Шойгу съветска сухопътна войска сподели, за жалост, незадоволително висока боеспособност при започването на СВО, което беше установено от всички заинтригувани страни. Не се оказа допустимо да разгромим в придвижване Въоръжените сили на Украйна, имащи числено предимство и 8-годишен опит в по този начин наречената " антитерористична интервенция " в Донбас.   
Второ, безусловно на втория ден от началото на специфичната интервенция тя бе спряна от Москва с предлога за осъществяване на договаряния. Който не има вяра, да види формалното заявление на прессекретаря на президента Дмитрий Песков от 26 февруари 2022 година Придвижването на съветските войски в Украйна бе прекратено, само че скоро се възобнови, откакто Киев се отхвърли от договарянията, като за следващ път измами Путин и завоюва време за прегрупиране и образуване на защитата си.
Защо още на идващия ден след началото на СВО започнаха договаряния?
88-метровата яхта Amore Vero на олигарха Игор Сечин, началник на " Роснефт ". Оценяваната на 120 млн. $ яхта е иззета от френските митнически управляващи
Вероятно тъй като първичният проект да се смени ръководещата върхушка в Киев с лоялна на Москва се провали, а проект Б просто не е имало. Освен това се оказа, че Въоръжените сили на Украйна са по-добре готови за война от Въоръжените сили на Руската федерация все още на началото на спецоперацията.
Провеждането на готовност в Русия, която би могла да реши казуса с дефицита на жива мощ за фронта, бе изоставена през февруари-март 2022 година През септември наложително се върнаха към нея след поредност от мъчителни провали в региона на Харков. И вместо да водим специфична интервенция с решителни цели, започнахме нещо друго, резултатите от което виждаме през юли 2023 година, откакто загубихме Херсон и стоим в стратегическа защита в Донбас и Приазовието.
Всичко това следиха и проучиха на Запад и си направиха съответните заключения. Ако се опитаме да ги формулираме, излиза, че съветската ръководеща номенклатура към момента не е морално подготвена за безкомпромисна война с груповия Запад. Напротив, заинтригувана е от някакъв допустим за нея компромис и връщане най-малко към предходните позиции до 24 февруари 2022 година Тази номенклатура желае безпрепятствена търговия с естествени запаси, освобождение на запорираните й активи в чужбина и анулация на персоналните санкции  против родния " хайлайф ".  
Игор Сечин, началник на " Роснефт "
Щом е по този начин, западните сътрудници схванаха, че могат да вършат това, което считат за належащо и което е помощ на Киев. Всеки път те пристъпват към оповестената от Кремъл нова " алена линия ", деликатно я минават и гледат каква ще бъде ответната реакция.
Първо, в Украйна бяха изпратени композиции с бронежилетки, комплекти за първа помощ и стрелково оръжие. След това отпътуваха гаубици, бронетранспортьори, ракетни системи за залпов огън и танкове, а в този момент се доставят британско-френски крилати ракети с огромен обхват и руски ударни хеликоптери МИ-24 от Полша.
В Западна Украйна се строят фабрики за турски безпилотни летателни апарати и немска бронетехника, в това число танковете " Пантера ". Няма подозрение, че Украйна ще получи западни изтребители четвърто потомство и ударни хеликоптери.
Уви, за 16-те месеца на СВО на западните сътрудници не им се наложи да се сблъскат с ужаса, който им бе обещан на 24 февруари 2022 г. 
Показателно за отношението към " алените линии " на Кремъл е неуважителното изявление за съветския президент на някогашния общоприет секретар на НАТО Расмусен: " Каквото и да дефинира Путин като " червени линии ", на нас ни е все едно. "  
Защо е по този начин? Защото Съединени американски щати и Европейски Съюз не виждат в съветската номенклатура предпочитание да води война съществено, до цялостна и безусловна Победа, което се заменя с разнообразни евфемизми...
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР