Сергей Лавров - външен министър на Русия и близък съюзник

...
Сергей Лавров - външен министър на Русия и близък съюзник
Коментари Харесай

Лавров отнесе подигравки и смях на Г-20 заради изказване за войната

Сергей Лавров - външен министър на Русия и непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин, съобщи на конференция в Индия, че войната в Украйна " е почнала против нас ", което накара тълпата да избухне в смях , оповестява " Инсайдър ".

Лавров беше преподавател на среща на върха на Г-20 в Ню Делхи и водеше сесия, която беше част от " Диалог Райсина 2023 ", като отговаряше на въпроси от публиката.

Един от присъстващите го попита: " Как войната се отрази на енергийната тактика на Русия и ще даде ли тя привилегия към Азия? Ако го направи, по какъв метод това ще се отрази на Индия? ".

" Знаете ли, войната, която се опитваме да спрем, която беше стартирана против нас с потреблението на ... ", стартира Лавров, само че беше пресечен от мощния смях на публиката.

"...Украинският народ, хм, несъмнено, повлия... ", опита още веднъж съветският първи посланик, преди да бъде пресечен от нова вълна от смях, а някой от присъстващите даже се провикна: " Хайде де! ".

Speaking in India, whose government has been sympathetic to Putin’s claims on Ukraine and helped Moscow mitigate the effect of western sanctions, Lavrov says “the war we are trying to stop was launched against us. ”

The audience laughs at him.

— max seddon (@maxseddon)
Лавров уточни още, че войната е повлияла на енергийната политика на Русия и че тя " няма да разчита на никакви сътрудници " отсега нататък.

Противно на изказванието му, Русия стартира непровокирана инвазия в Украйна през февруари 2022 година и провокира най-големия боен спор в Европа след Втората международна война, отбелязва " Инсайдър ".

Кремъл дава редица оправдания за нахлуването на своите сили, в това число твърди, че Украйна се управлява от неонацисти. Украинският президент Володимир Зеленски е евреин и е изгубил фамилията си по време на Холокоста.

Русия поддържа версията и че разширението на НАТО е предизвикало спора. Украйна обаче не е член на Алианса, нито беше напът да се причисли към него, когато стартира нашествието.
 От краха на Съюз на съветските социалистически републики до войната в Украйна – къде сгреши Европа?
От краха на Съюз на съветските социалистически републики до войната в Украйна – къде сгреши Европа?

Много преди Путин, през 1994 година, Борис Елцин предизвести западняците

Експертите са единомислещи, че съветският президент Владимир Путин е наредил нахлуването в Украйна от упоритости да възроди Русия като имперска мощ. Путин, който един път разказа разпадането на Съветския съюз като " " на XX век, се съпостави с Петър Велики, до момента в който обосноваваше нападението на Русия против Украйна.

Руският водач твърди, че Украйна не е същинска страна и изкривява погледа върху историята , с цел да оправдае бруталната акция на Русия за послушание на своя комшия, показва още " Инсайдър ".

Руската империя управлява огромна част от Украйна, преди по-късно да я трансформира в част от Съветския съюз. През 1991 година обаче украинският народ с болшинство гласоподава за самостоятелност от Съюз на съветските социалистически републики, с което демонстрира, че не желае да бъде зависещ на Москва.

Русия беше наказана по целия свят за нахлуването си в Украйна и е изправена пред обвинявания във военни закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР