Сергей Ковал, източник: Крим.РеалностиТази седмица изследователи на OSINT публикуваха изображения

...
Сергей Ковал, източник: Крим.РеалностиТази седмица изследователи на OSINT публикуваха изображения
Коментари Харесай

Руският Черноморски флот напуска Севастопол

Сергей Ковал, източник: Крим.Реалности

Тази седмица откриватели на OSINT разгласиха изображения на съветски военни кораби в заливите на Феодосия и Новоросийск. Снимките удостоверяват изказването на Държавното разследващо ръководство, че съветският Черноморски флот изтегля кораби от Севастопол.

Как този факт трансформира салдото на силите в Черно море?

В понеделник, 2 октомври, откривател от OSINT, работещ под името М. Т. Андерсън, разгласява сателитни фотоси в обществената мрежа X (бивш Twitter). Експертът разпознава съветски кораби, които са в пристанището или краткотрайно са го напуснали.

В резултат на разбора на сателитните изображения специалистът откри, че в пристанище Феодосия има:
2 базови миночистачи от план 12700 „ Александрит ”;1 дребен ракетен транспортен съд от план 21631 " Буян-М " 1 огромен десантен транспортен съд от клас Ropucha по класификацията на НАТО е план 775 BDK;1 транспортен съд от клас " Тарантул " е граничен патрулен транспортен съд от план 205P1 патрулен транспортен съд план 22160 вид „ Василий Биков “.
Последното е видяно за първи път във Феодосия, отбелязва откривателят. Като се има поради фактът, че Феодосия се намира относително покрай Керченския проток и Керченския (Кримски) мост, можем да заключим, че това пристанище към този момент придобива стратегическо значение за съветската войска.

Поради това е проведена отбраната на това пристанище като значим боен обект: стрели са инсталирани на входа на пристанището, миночистачи в акваторията очевидно извършват функционалността на „ кораби за сигурност на акваторията “, а десантните кораби хипотетично доставят товари до Феодосия, нужни за логистиката на съветската войска в Крим.

Междувременно в неделя, MT Anderson разгласява сателитни изображения от Новоросийск:
2 фрегати вид " Адмирал Григорович " ;1 МРК план 21631 „ Буян-М ”;3 подводници от план 636.3 „ Варшавянка ”;1 патрулен транспортен съд план 1135 „ Буревестник ”;1 патрулен транспортен съд от план 22160 вид " Василий Биков " 3 БДК план 7751 БДК „ Иван Грен ” – план 117111 БДК план 1171 „ Тапир ”.
От тях фрегатите, MRK и подводниците са носители на крилата ракета " Калибър ", корабите могат да носят до 8 ракети, подводниците - до 4. В същото време военноморската база в Новоросийск стана уязвима за офанзиви още през ноември предходната година след офанзива на украински военноморски дрон.

Какво остана в Севастопол?

Извън Севастополския залив корабите на Черноморския флот също са основани в заливите Карантинная и Стрелецкая. Като се вземат поради фотосите на кораби във Феодосия и Новоросийск, оповестени от М. Т. Андерсън, е допустимо да се пресметна какъв брой остават в Севастопол. Да стартираме с носителите на ракетната установка " Калибър ".

В Севастопол са останали най-много огромни десантни кораби. В състава на Черноморския флот има 6 от тях: 2 БДК план 1171 „ Тапир ” и 4 БДК план 775. Освен това 6 БДК са дислоцирани в Черно море преди началото на войната - 3 от Северния флот на Руската федерация и 3 от Балтийския флот. От тях Оленегорският миньор е развален в Новоросийск, а десантният транспортен съд Минск е погубен в сухия док на Севморзавод.

Като се има поради, че във Феодосия има 1 БДК от план 775, а в Новоросийск - 3 БДК от план 775 и 1 БДК от план " Тапир ", в Севастопол може да има 1 БДК от план " Тапир " и 4 БДК от план 775.

Освен това в заливите на Севастопол има миночистачи, МРК от плана " Молния-1 ", дребни противолодъчни кораби, разследващи кораби, кораби на спомагателния флот, десантни катери и други

Въз основа на тези данни може да се твърди, че съветският Черноморски флот е изтеглил от заливите на Севастопол най-боеспособните кораби, употребявани във военните дейности против Украйна.

Превод: Таня Стоянова
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР