Сепаратистите в Донбас отменили мораториума на смъртното наказание, съобщава Unian.net,

...
Сепаратистите в Донбас отменили мораториума на смъртното наказание, съобщава Unian.net,
Коментари Харесай

Сепаратистите в Донбас ще екзекутират трима чужденци

Сепаратистите в Донбас отменили мораториума на смъртното наказване, оповестява Unian.net, като се базира на Reuters. Информацията за решението е била оповестена в Telegram-канала на така наречен „ Народен съвет на ДНР “.

Припомняме, че при започване на юни сепаратистите осъдиха на гибел трима чужденци, воювали в редиците на украинската войска и попаднали в плен по време на обсадата на Мариупол и при други сражения в Донбас. В противозаконната република чужденците са били упрекнати, че са наемници. По сходен метод евентуално ще бъдат съдени и други двама британци, пленени в Мариупол и в Николаевска област. Единият - Дилън Хили е доброволец в украинската войска, а Андрю Хил е бил член на „ Интернационалния легион “.

Британския министър на външните работи Лиз Тръс осъди решението на сепаратистите да екзекутира тримата чужденци, защитавали Украйна от окупаторите. Тя акцентира, че те имат статут на военнопленици. От своя страна Москва предложи на Лондон да води разговор с непризнатата република за освобождението на английските жители.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР