Сенатор Томи Тубервил удвоява поста си, след като блокира стотици военни повишения: „Не ме интересува дали повишават някого“

...
Пентагонът позволи на военнослужещите да получат възстановяване на разходите за
Коментари Харесай

Пентагонът позволи на военнослужещите да получат възстановяване на разходите за напускане на щата, за да имат достъп до грижи за аборт след Roe v . Уейд.

В отговор сенаторът от Републиканската партия Томи Тъбервил блокира над 300 военнослужещи да бъдат повишени.

В скорошен подкаст той се удвои и каза „Аз не Не ми пука дали насърчават някого да бъде честен с вас."

Sen. Томи Тубървил, който сам блокира стотици военни повишения в знак на протест срещу политиките на Пентагона за абортите, каза, че няма да промени решението си и не го интересува, че хората не са повишени.

След Върховния съвет на САЩ Съдът отмени десетилетия прецедент, като отмени решението си по делото за достъп до аборт Roe срещу Wade през 2022 г., Пентагонът обяви плана си да възстанови разходите на военнослужещи, които трябва да пътуват извън щата, за да получат услуги за аборт.

Tuberville, републикански сенатор от Алабама, направи изключение от решението и каза, че ще използва властта си, за да възпрепятства всякакви военни номинации и повишения, които може. От февруари той е блокирал повече от 300 промоции.

Появявайки се в подкаста „Шоуто на Кимбърли Гилфойл“ в четвъртък, Тубервил удвои обещанието си, защото Белият дом и Пентагонът отказаха да променят политиката.< /p>

„Не ме интересува дали повишават някого, за да бъда честен с вас“, каза Тубервил. „Имаме 44 генерали с четири звезди в момента. Имахме само седем по време на Втората световна война. Така че мисля, че бяхме малко претоварени като начало.“

Говорейки с Кайтлан Колинс от CNN през юли, Tuberville каза, че „няма по-военен от мен“ и отбеляза, че няма да блокира повишения, ако смята, че това засяга военната готовност или набиране на персонал.

Докато Tuberville омаловажава ситуацията, служители на Пентагона казаха, че стотиците на свободните военни позиции създаде „ненужни и безпрецедентни“ рискове за страната.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР