Сенатът прие спорен пакет от шест законопроекта за държавно финансиране

...
Сенатът прие спорен пакет от шест законопроекта за държавно финансиране
Коментари Харесай

Сенатът прие огромен разходен пакет от $1,2 трилиона след кратко частично спиране на работата на правителството

Сенатът одобри противоречив пакет от шест законопроекта за държавно финансиране в петък след малко прекъсване на работата на държавното управление.

Сенаторите гласоподаваха в поддръжка на приемането на пакета разноски от $1,2 трилиона с 286-134. Текстът за групата законопроекти беше оголен едвам в ранните часове на четвъртък сутринта, което разгневи няколко републиканци в горната камара.

Мерките за бюджетни заеми бяха прегледани в Камарата на представителите в петък сутринта, като в последна сметка бяха признати с 286-134 гласа, като болшинството от републиканците, 112, гласоподаваха срещу тях.

Сенаторите гласоподаваха за приемане на пакет от законопроекти за финансиране, които ще завършат процеса на бюджетни заеми за 2024 година и ще избегнат прекъсване на работата на държавното управление. (REUTERS/Amanda Andrade-Rhoades)

Преди утвърждението на пакета от горната камара вероятностите за отбягване на отчасти затваряне на държавното управление изглеждаха мрачни, защото републиканските сенатори твърдяха, че демократите не желаят да одобряват желаните от тях гласове за корекция.

Едва през последния час сенаторите наподобява реализираха съглашение, като се върнаха в залата и размениха документи преди началото на процеса на гласоподаване.

Пакет за финансиране от 460 милиарда $, който включваше шест от дванадесетте законопроекта за бюджетни заеми, признати и в двете камари по-рано този месец, макар гласната републиканска съпротива против изразходваната сума, какви са парите и това, което те описаха като нарушавания на процедурата.

Двупосочният развой на бюджетни заеми беше обрисуван в продължаваща резолюция (CR) предишния месец, която дефинира 8 март като краен период за първата половина на разноските сметки и 22 март за посл. Временната мярка беше четвъртата по рода си от първичния краен период за бюджетни заеми 30 септември 2023 г. 

Няколко републикански сенатори подлагаха на критика публикуването в последната минута на текста на законопроекта в четвъртък, критикувайки проектите за гласоподаване в петък и получавайки единствено един ден за прочитане на пакета от 1012 страници.

Разходният пакет от $1,2 трилиона мина през двете камари на Конгреса в петък. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Сен. Майк Лий, R-Юта, сподели пред Fox News Digital, че е „ изцяло неуместно, обидно и беззаконно съмнение, че това е подобаващ законодателен развой “.

„ Това е вманиачен метод за ръководство на страната “, добави сенатор Рик Скот, R-Fla.

С приемането на Сената, разноските пакетът в този момент се насочва към бюрото на президента Байдън, с цел да бъде подписан.

Лий и Скот разкритикуваха процедурата за приемане на сметки за разноските за толкоз къс интервал от време. (REUTERS/Jonathan Ernst)

След няколко краткотрайни законопроекта за удължение на крайните периоди за разноските, държавното управление ще бъде изцяло финансирано до крайния период 30 септември 2024 година за фискалната 2025 година бюджетни сметки.

Не е ясно дали Конгресът ще успее да избегне същите различия по отношение на финансирането, с които се сблъска при договарянията за разноските за фискалната 2024 година, като се има поради, че разделянето сред партиите ще остане също толкоз тясно. Някои републикански законодатели означиха, че проточеният развой на бюджетни заеми към този момент е почнал да пречи на полемиките за разноските за идната година.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР