Сенатът на САЩ одобри назначаването на Даниел Критенбринк, застъпващ се

...
Сенатът на САЩ одобри назначаването на Даниел Критенбринк, застъпващ се
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ прие кандидатурата на Байдън за оглавяващ Бюрото по въпросите на Източна Азия и Тихия океан

Сенатът на Съединени американски щати утвърди назначението на Даниел Критенбринк, застъпващ се за по-тесни връзки с Тайван, за асистент държавен секретар на Бюрото по въпросите на Източна Азия и Тихия океан.

Сенатът реализира единодушие със 72 на 14 гласа по отношение на номинацията на Критенбринк след месеци на отсрочване от страна на няколко републикански сенатори.

Критенбринк даде обещание повече ангажираност с Тайван във всяка сфера. През юни по време на чуване в Сената той съобщи, че негов приоритет ще бъде подмладяването на връзките със съдружниците, в това число и „ насърчаване на постоянни връзки с Тайван “.

Докато Вашингтон поддържа политиката „ Един Китай “, реакцията на Съединени американски щати би трябвало да бъде „ калибрирана “, защото Пекин става все по-агресивен по отношение на Тайван – това предложи той, когато беше помолен до разяснява позицията на Съединени американски щати за „ стратегическата неизясненост “ по повод отбраната на Тайван.

Отбелязвайки, че двете страни си сътрудничат в доста области и че Тайван играе решаваща роля в международното опазване на здравето, Критенбринк сподели, че Съединени американски щати би трябвало да поддържат по-голямото присъединяване на страната в интернационалната общественост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР