Сенатът на САЩ одобри Лойд Остин за министър на отбраната

...
Сенатът на САЩ одобри Лойд Остин за министър на отбраната
Коментари Харесай

Лойд Остин става първият чернокож шеф на Пентагона

Сенатът на Съединени американски щати утвърди Лойд Остин за министър на защитата на Съединени американски щати. С това възпитаникът на Уестпойнт, изкачил се през 41-годишната си кариера до елита на армията и преодолял расовите бариери, става първият негър началник на Пентагона, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Горната камара на Конгреса на Съединени американски щати утвърди назначението на Остин с 93 против 2 гласа. С това той става вторият утвърден член на кабинета на новия американски президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в. Преди него в сряда беше одобрена Аврил Хейнс, която стана първата жена шеф на националното разузнаване.

Очаква се в идващите дни президентът да получи утвърждение и за други членове на своя екип по въпросите на националната сигурност, в това число за Антъни Блинкън като държавен секретар.

Байдън желае Остин да възвърне стабилността по върховете на Пентагона, в който при ръководството на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския се смениха двама утвърдени от Сената министри на защитата и четирима краткотрайно изпълняващи длъжността, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР