Сенатът на САЩ гласува единодушно за възстановяване на дрес кода

...
Сенатът на САЩ гласува официално да наложи дрескод, като единодушно
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ гласува официално да наложи дрескод, като единодушно отхвърли плана, който позволява на законодателите да носят ежедневно облекло в залата .

Миналата седмица лидерът на мнозинството Чък Шумър сложи край на прилагането на неформален и неписан кодекс, изискващ сенаторите да носят бизнес облекло на пода.

Промяната, широко разглеждана като ход за приспособяване на сенатора демократ Джон Фетерман, възмути републиканците.

Членовете на двете партии гласуваха за резолюция за установяване на дрескод.

Откакто се завърна на работа през април след лечение на клинична депресия, г-н Фетерман постоянно носи суичъри и шорти с качулка. За да остане в рамките на неписания дрескод, той гласува от страна на залата.

Но новият, преработен опростен кодекс ще изисква законодателите да носят „бизнес облекло“ в залата.

Двупартийната резолюция обаче дефинира само бизнес облекло за мъже, описвайки го като палто, вратовръзка и дълги панталони. Не се споменава дължината на ръкава или височината на деколтето за дамските дрехи, два източника на противоречия през последните години.

Също така не се споменават обувки или шапки.

Резолюцията също ще изисква камарата да гласува за всички промени в кодекса или неговото прилагане.

Сенатор Джо Манчин, авторът на резолюцията от Демократическата партия, каза, че много законодатели не са знаели, че кодексът не е бил записан до 18 септември, когато г-н Шумър нареди на старшия сержант на Сената да спре да го прилага.

Г-н Шумър беше казал, че сенаторите могат да носят каквото си поискат, включително костюми и вратовръзки, и няколко депутати изглеждаха нетърпеливи да изнасят речи или да гласуват по пуловер или шорти.

Шумър облекчава дрес кода на Сената на САЩ, за да позволи качулки

Републиканският автор на резолюцията Мит Ромни каза, че спазването на официален кодекс ще позволи на сенаторите да покажат своето „уважение и възхищение“ към институцията на правителство.

В реч г-н Ромни отбеляза, че формализирането на дрес кода не е най-належащият въпрос за Конгреса на САЩ, където размирни политически битки тласкат правителството към затваряне след няколко дни.

"Но въпреки това, това е нещо добро", каза той. „Това е още един пример за способността на републиканци и демократи да работят заедно.

Сенаторите отдавна носят по-ежедневни дрехи в други части на Капитолия и след това се преобличат, за да влязат в залата.

Когато г-н Шумър смекчи кодекса, републиканските критици атакуваха г-н Фетерман в социалните медии за отслабване на благоприличието в Сената.

В отговор на резолюцията Представен в сряда, г-н Фетърман публикува снимка в X, бивш Twitter, на актьора Кевин Джеймс в ролята на Дъг Хеферман от ситкома Кралят на Куинс. Облечен във фланела, тениска и дънки, Джеймс се усмихва наполовина и свива рамене.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР