Сенатът на Италия прие в петък предложения проектобюджет на страната

...
Сенатът на Италия прие в петък предложения проектобюджет на страната
Коментари Харесай

Италия намалява данъците върху доходите

Сенатът на Италия одобри в петък оферти проектобюджет на страната за 2022 година, който планува понижаване на налози и стесняване на недостига от 9.4% през тази година на 5.6% следващата година.

Финансовият закон сега минава към Камарата на депутатите, където би трябвало да бъде утвърден до края на годината.

В бюджета са заложени 8 милиарда евро данъчни понижения, които ще обзет данъците върху приходите на физическите лица и бизнеса, оповестява.

Дефицитът се понижава с помощта на мощния стопански напредък и прекратяването на ограниченията за стимулиране, признати в разгара на рецесията с ковид, с цел да смекчат удара върху фамилиите и компаниите.

Освен намаляване на налозите, бюджетът отделя съвсем 4 милиарда евро, с цел да понижи сметките за комунални услуги на семействата и фирмите в на фона на растящите интернационалните цени на силата.

С цел да се подтикват покупко-продажбите по придобивания във фрагментирания банков бранш на страната, законопроектът за бюджета на Италия удължава актуалните тласъци за корпоративни сливания с шест месеца - до средата на 2022 година.

Прогнозата на държавното управление на Марио Драги е, че стопанската система на Италия ще означи 4.7% напредък през идната година.

Публичният дълг на Италия, който съразмерно е най-високият в еврозоната след този на Гърция, се планува да падне през идната година до 149.4% от Брутният вътрешен продукт по отношение на 153.5% през 2021 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР