Сенатът утвърждава генерал Ранди Джордж като началник-щаб на армията след месеци задържане в Тубервил

...
Сенатът гласува в четвъртък, за да потвърди генерал Ранди Джордж
Коментари Харесай

Сенатът гласува в четвъртък, за да потвърди генерал Ранди Джордж за началник-щаб на армията – ключов вот, който следва месеци задържане на повече от 300 военни повишения от републиканския сенатор Томи Тубервил от Алабама.

По-късно през деня в четвъртък се очаква Сенатът да потвърди генерал Ерик Смит за командир на морската пехота. В сряда Сенатът потвърди ген. C.Q. Браун ще бъде следващият председател на Съвета на началник-щабовете.

Триото от високопоставени потвърждения идва, докато напрежението продължава да расте около тактиката на Tuberville - протест на сенатора от Алабама срещу политиката на Пентагона за абортите. Той се зарече да продължи управлението си, докато политиката остава в сила.

В сряда лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър нападна тактиката на републиканците от Алабама в пламенна реч, тъй като Тубервил заплаши сам да подаде предложение в Сената, нещо, което традиционно се предоставя само на лидера на мнозинството в Сената.

„Сен. Тубервил ни принуждава да се изправим директно срещу неговата обструкция“, каза Шумър в сряда.

Шумър премести трите ключови военни повишения – председателят на Обединения началник-щаб, командирът на Корпуса на морската пехота и началник-щабът на армията – да се гласуват поотделно, а не като част от блок от позиции на Тубервил.

Гласуването следва месеци на неотстъпчивост от страна на сенатора от Алабама, като членовете на собствената му партия не успяха да преместят Тубервил от позицията му поради противопоставянето му на политиката на Министерството на отбраната, възстановяваща пътните разходи на военнослужещи, които трябва да преминат границите на щата, за да потърсят аборт.

„Не можем да продължим по този път“, каза Шумер в сряда. „Това застрашава способността на Сената и ръководството на двете страни да работят заедно, за да свършат нещата за американския народ, и застрашава неполитическата природа на нашите членове на военната служба.“

„Ако всички се противопоставят на всичко, за да получат лост за приоритетите на своите домашни любимци, това ще спре това тяло“, каза Шумер.

Завладяването на Tuberville не може в крайна сметка да спре номинираните от Пентагона одобрение, но преминаването през десетки военни повишения, които обикновено са толкова безспорни, че могат да бъдат одобрени с просто споразумение, ще отнеме месеци. Това би погълнало залата в Сената и би парализирало тялото от възможността да предприеме почти всяко друго действие, казват помощници.

Лорън Фокс от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР