Семейството с две деца, които живееха в крайна мизерия в

...
Семейството с две деца, които живееха в крайна мизерия в
Коментари Харесай

Семейството, което живееше в мизерия в „Дружба”, вече има дом

Семейството с две деца, които живееха в последна бедност в общинско жилище в столичния квартал „ Дружба”, към този момент имат дом, ток и естествени условия. По думите им цялата помощ е пристигнала от благодетели, а страната ги е изоставила.

Борислава, Цветан и двете им деца разчитаха единствено на една газова лампа в „ Дружба”. В новия им дом в „ Люлин” те към този момент имат всички условия. Борислава е безапелационна, че общината не им е помогнала даже с обещания ремонт. Те сами напуснали жилището, а положителни хора им помогнали да се нанесат и да обзаведат нов дом. Плащат и наема им.

„ Държавата обрече това семейство на мудна и мъчителна гибел. Нито обществени, нито община отиде при тях. Започна зимата, беше студено, а децата бяха заболели. Събрахме пари и ги изнесохме тук”, разяснява Вера Иванова от Конфедерация за отбрана правата на децата.

Бащата Цветан към този момент получава добавка към пенсията си след получен документ от ТЕЛК, върви и на прегледи. „ Записахме децата на учебно заведение. Обърнахме се към Министерския съвет, към Народното събрания и ни дадоха обещание обществено жилище. Оказа се, че фамилията не попада в листата, а те са с преимущество, тъй като са с увреждания”, добави Иванова.

Борислава се надява да стартира работа, да се грижи за децата си и да си заплащат сами разноските.

Кметът на регион " Искър " Ивайло Цеков разяснява, че фамилията не ги е известило, че напуща дома в „ Дружба”. „ Трябва да ни дадат достъп, с цел да осъществим частичния ремонт. Няколкократно сме опитвали да се свържем с тях, както и са им предлагани помощи за отопление, еднократна помощ също”, сподели той.

Районният кмет уточни, че преди година е имало спешен ремонт в жилището и отхвърли да са изоставили фамилията.

„ Цветан от 2004-а година населява жилището и от недобро стопанисване се е стигнало за този му вид”, добави Цеков. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР