Семейството на световният номер 1 в тениса Новак Джокович -

...
Семейството на световният номер 1 в тениса Новак Джокович -
Коментари Харесай

Родителите на Ноле: Той е жертвен агнец! 7 милиарда са с него!

Семейството на международният номер 1 в тениса Новак Джокович - татко му Сърджан, майка му Даяна и брат му Джордже, обявиха, че недопускането на сърбина на територията на Австралия е политически акт и няма нищо общо със спорта.

На конференция в Белград, те дадоха детайлности за положението на тенисиста, който сега се намира в хотел за имигранти на Южния континент. Джокович разгласи, че е получил особено позволение да играе на Откритото състезание на Австралия без да е имунизиран, само че не беше позволен до страната поради неверно попълване на данните във визата му.



" Аз ще кажа като майка, няма да държа политически речи. За мен е доста тежко да преминавам през всичко това. Той не е заслужил такова отношение. Към никого не би трябвало да се отнасят по този начин, освен към Ноле, който е 9-кратен първенеца на шампионата и постоянно е бил посрещан добре. Сега явно недопускането му в Австралия е политическо решение. Скандално е, че не може да играе, че го държат в мръсни хотели и часове в онази дребна стая, в която нямаше контакт с нас. Безпрецедентно отношение. Надявам се светът да разбере защо става дума, че това е извънредно политическо нахлуване над Новак Джокович, с цел да не завоюва и да не бъде най-хубавият за всички времена. Ужасно е. Ужасни са изискванията. Това е един дребен имигрантски хотел, в случай че въобще е хотел. Има буболечки, мръсно е, храната е ужасна. Какво да кажа? Не желаят да му дадат опция да се реалокира в някой различен, по-добър хотел или в къщата, която към този момент е наета. Надявам се да имаме триумф с това ", сподели Дияна и прочувствено добави:

" Според мен той е един жертвен агнец. А въпреки това е огромен първенец. Мисля, че доста хора ще проумеят в този момент защо става въпрос и че не може повече по този начин. Той е бунтовник, който трансформира този свят. Мисля, че тази смяна към този момент стартира. Само се надявам, че ще остане душевен постоянен, че няма да пречупят духа му и да пречупят крилата му, каквито бяха желанията им. Ние ще му окажем цялостна поддръжка, ще му дадем мощ с молитвите си и със известията, че би трябвало да остане подобен, какъвто е ".

Бащата на тенисиста Сърджан беше още по-емоционален. В дълъг монолог пред медиите той обвърза недопускането на тенисиста с рестриктивните мерки за неимунизираните в международен мащаб. Татко Джокович беше безапелационен, че Новак е възприеман като емблема на цяла Сърбия, целия Балкански полуостров и огромна част от другите континенти.

" Те държат в пандиза нашия Новак, нашата горделивост. Новак е Сърбия и Сърбия е Новак. Те газят по Новак, а по този начин газят и по Сърбия и сръбския народ.

Снимка: Reuters

Те желаеха да го унижат, да го слагат на колене. Не единствено него, само че и нашата страна, нашата красива Сърбия. Ние сме сърби – горделив, европейски, цивилизован народ. Никога никой не сме нападали никой, а единствено се защитавахме през цялата история. Това прави и в този момент нашата горделивост, нашият сърбин, емблемата на целия свободен свят Новак. Със своето държание и отношение към домакините, уредниците той сподели от какъв народ произлиза. Ние сме сърби, горделив народ сме. Гордеем се с нашата страна, с нашия Новак, нашият блян, нашата светлина на края на тунела. Това няма да бъде спряно от политическата олигархия. Нямам задоволително думи, с които да нарека тези хора. Това е политически проблем, няма нищо общо със спорта. Той извърши всички условия да влезе в страната и да завоюва купата на Откритото състезание на Австралия. Защото той щеше да го направи. Това е Новак – най-хубавият тенисист и състезател на света. Но това не могат да одобряват тези няколко стотин милиона от Запада, които мислят, че всичко е тяхно. Ние не сме Трети свят. Ние сме повече, Първи свят сме. Ние сърбите, Източна Европа, Далечния и Близък Изток, Русия, Китай, Индия, Бразилия, цяла Африка, цялата Южна Америка… Ние сме част от свободния свят. Повече сме и не сме по-малко скъпи от тези. Новак към този момент 20 години демонстрира, че е част от този свободен свят ", уверен е Сърджан.

Той даже съпостави обстановката с разпятието на Христос.

" Разпънаха Исус на кръст, мъчиха го, само че той устоя. И в този момент е жив сред нас. Опитват се и Новак по същия метод да разпънат, да го унижават, да го слагат на колене, да го изтезават. Моята починала баба Сара Йаукович от Черна гора споделяше Трябва да те е позор от задника ти, в случай че нямаш лице. Това им споделям и аз. Да вършиме това на Новак – най-хубавият тенисист, състезател и човек на света… Трябва да се срамувате! Но отново споделям, че той ще издържи, както и ние издържахме. Бяхме тук и преди 100 години, както сме и през днешния ден. Бомбардираха ни, убиваха ни, унищожаваха ни. Но не предадохме себе си и ще продължим да съществуваме. И макар че сме 6 милиона, ние сме горделив сръбски народ, чийто представител, кумир, светлина най-после на тунела е нашият Новак. И той не е единствено наш, а на целия свободен свят. Няма да го слагат на колене. Той ще се пребори, както и ние се преборихме – ние, сърбите, както и целият Балкан "

Сърджан обърна внимание, че освен Джокович е получил особено здравно позволение да играе на Откритото състезание на Австралия без документ за имунизация.

" Някои хора, които не заслужават да им загатвам името, споделят „ Новак, балканецът, получи особено изключение “. Трябва да се срамят! Не единствено Новак получи, а още 26 тенисисти. И те получиха същото и показаха същия документ, както Новак и неговия тим. На тях не им направиха проблем, а единствено на Новак. Искаха да го унижат. Можеше да му кажат „ Недей да идваш, няма да те пуснем в страната “ и всичко щеше да е наред. Но те желаеха да го унижат и да го държат в пандиза. Взеха му всички неща, портмонето, оставиха му единствено мобилния телефон. Няма какво да облече, няма къде да се измие. Той е в пандиза. Нашият Новак, нашата горделивост. Той е заточен от тези скотове. Трябва да се срамят! Целият свободен свят, дружно със Сърбия, би трябвало да въстане. Това не е битка единствено на Сърбия и Новак, а на 7 милиарда души по света. Борба за независимост на мисленето, словото, изразяването. Нито един закон не е нарушил ", безапелационен е Сърджан.

Дали Джокович ще бъде екстрадиран назад към Европа, ще стане ясно в понеделник. Брат му Джодже посочи, че юристите на фамилията работят интензивно. Ако Ноле обаче реши самичък да си тръгне, той евентуално ще получи възбрана да влиза на територията на Австралия за 3 години.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР