Семейството на починалата в Пловдив бременна жена с COVID-19 обвиняват

...
Семейството на починалата в Пловдив бременна жена с COVID-19 обвиняват
Коментари Харесай

Трагедията: Проговори мъжът на починалата в Пловдив бременна...

Семейството на умрялата в Пловдив бременна жена с COVID-19 упрекват лекари в немарливост. Йордан Вълков, който е брачен партньор на издъхналата в пловдивската инфекциозна клиника, даде изявление за bTV.

Жена му е била в 8-ия месец. Не са могли да спасят и близнаците, които е носила в утробата си.



Тя е била призната в пловдивската болница „ Св. Георги “ на 15 септември със признаци на COVID-19. Директорът на РЗИ доктор Сийка Димчева посочи, че дамата не е имала съпътстващи болести и не е била имунизирана против Коронавирус.

Съпругът на умрялата жена Йордан Вълков изясни, че признаците са се появили на 10 септември, вечерта – тя е била с температура.



Toй направи шокиращото разобличаване, че персоналният й доктор Ваня Добрева я е лекувала по телефона и е отказала обзор.

" Обаждах се на персоналния доктор, на Спешна помощ – предложиха да пие парацетамол. На другия ден желаех да отидем на обзор, тъй като бременна с температура не е ок, пуснаха ни на есемес код, с цел да си направи PCR тест, той излезе негативен “, посочи мъжът.

Според него други проучвания не са предложени. На третия ден се появява кашлица, а температурата е продължавала да бъде висока. Съпругът на умрялата жена добави, че нейният персонален доктор я е лекувал по телефона и е отказал обзор.

„ На 4-ия ден се обадих на персоналната лекарка и ѝ споделих, че положението се утежнява, кашлицата е доста мощна, стартират болки от бъбреците към гърба. Отговорът беше – консултирайте се с вашата гинеколожка. Тя ме посъветва да отидем в Спешна помощ “, описа Йордан.

Личният доктор на умрялата жена доктор Ваня Добрева отхвърли да застане пред камера. По думите ѝ тя е поддържала контакт със брачна половинка на пациентката си. Потвърди, че е назначила тест за ковид и макар негативния резултат – назначила терапия.

„ През цялото време нямаше индикации, че се постанова незабавна консултация. Аз не съм отказала обзор, те нито са идвали на обзор, нито са упорствали за това. Аз в никакъв случай не отхвърлям обзор “, добави доктор Добрева.

Съпругът на умрялата жена добави, че няма да търси правата си по правосъден път, тъй като има вяра, че доктор Добрева е добър експерт, само че методиката за лекуване на пациент с Коронавирус у нас е неверна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР