Семейството на майка на осем деца от Канада, която е

...
Семейството на майка на осем деца от Канада, която е
Коментари Харесай

Погребват в Космоса фенка на Стар Трек

Семейството на майка на осем деца от Канада, която е била огромна фенка на телевизионния сериал „ Стар Трек ", постави грижи космосът да стане мястото на нейния безконечен покой, оповестява АП.

Глория Ноулън умира на 86 преди 12 години. Малко количество пепел от кремираното ѝ тяло ще бъде в една от 250-те мемориални капсули, които ще бъдат изстреляни в космоса по-късно този месец. Организаторите на изстрелването се надяват, че ракетата, която ще носи капсулите, ще се озове на към 330 милиона километра от Земята, почти около орбитата на Марс.

Очаква се останките или ДНК пробите на основателя на „ Стар Трек " Джийн Родънбъри, брачната половинка му Маджел Барет Родънбъри и звездите от истинския сериал Нишел Никълс, Дефорест Кели и Джеймс Дуън също да отлетят в космоса. Последното им пътешестване ще се реализира посредством американската компания „ Селестис " (Celestis Inc.), която предлага по този начин наречените „ възпоменателни галактически полети " към този момент повече от две десетилетия.

Синът на Ноулън споделя, че след гибелта на татко му през 2002 година майка му се е впуснала стремеглаво в нещата, които е обичала, в това число и в сериала. Любовта ѝ към „ Стар Трек " я предиздвикала да колекционира реплики на галактически кораби и всяка година да украсява коледната си елха с направен от нея извънземен галактически транспортен съд, прочут като кубчето на Борг, с работещи лампички.

Род Ноулан сподели, че съгласно него майка му би била „ просто поласкана " от концепцията, че част от останките ѝ ще отидат в космоса дружно с някои от хората, които е гледала по малкия екран. „ Тя беше почитател на „ Стар Трек ", на концепцията, през цялото време ", сподели той в телефонно изявление.

На цени от няколко хиляди $ до 13 000 $ „ Селестис " извежда в космоса дребни капсули с човешки остатъци, след което или ги връща назад, или ги пуска в орбитата към Земята, или ги отнася на Луната в символ на респект към умрелите близки. Съоснователят и основен изпълнителен шеф Чарлз Чейфър съобщи, че ракетата с тленните остатъци на Ноулън, която би трябвало да излети от Кейп Канаверал, Флорида, на 8 януари, ще означи първия път, когато компанията предлага пътешестване в „ далечния космос ", което значи, че капсулите няма да паднат на Земята.

Капсулите ще бъдат изведени в космоса от комерсиална ракета с уместно име „ Вулкан ". Чейфър сподели, че главната цел на пътуването е ракетата да тества опциите си да стане първият търговски галактически транспортен съд, който ще кацне на Луната, а товарът на компанията му се взема, с цел да послужи за „ второстепенна " цел на задачата, написа " 24 часа ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР