Семейството на Леонард Бърнстейн защитава образа на Брадли Купър в „Маестрото“

...
Децата на композитора и диригента Леонард Бърнстейн защитават ролята на
Коментари Харесай

Децата на композитора и диригента Леонард Бърнстейн защитават ролята на покойния им баща на актьора Брадли Купър в предстоящ филм.

След първия трейлър на „Maestro“, пуснат тази седмица, някои критици в социалните медии изразиха загриженост, че гримът, използван от Купър, за да изобрази Бърнстейн във филма, затвърди нараняващите антисемитски стереотипи.

Други критици повдигнаха въпроси относно кастинга, като се има предвид наследството на Бърнстейн. Той е роден в Масачузетс в семейството на еврейски имигранти от Русия. Не е известно, че Купър е от еврейски произход.

Трите деца на Бърнстейн, Джейми, Александър и Нина, се обърнаха към Instagram, за да споделят изявление за реакцията, с която Купър се сблъска след пускането на трейлъра в сряда.

„Брадли Купър ни включи тримата във всяка стъпка от невероятното си пътешествие, докато правеше своя филм за нашия баща“, се казва в тяхното изявление. „Бяхме трогнати до сърцевината си, за да станем свидетели на дълбочината на неговата отдаденост, неговата любяща прегръдка на музиката на баща ни и истинската радост с открито сърце, която той внесе в своето изследване. Сърцата ни се разбиват, когато виждаме погрешно представяне или неразбиране на неговите усилия.“

Те също така директно отправиха критики относно външния вид на Купър като техен баща.

 Леонард Бърнстейн през 1957 г. class= Леонард Бърнстейн през 1957 г. Архив на Bettmann/Getty Images

„Истина е, че Леонард Бърнстейн е имал хубав, голям нос. Брадли избра да използва грим, за да засили приликата си, и ние сме напълно добре с това“, продължава изявлението. „Също така сме сигурни, че баща ни също щеше да се справи добре. Всякакви остри оплаквания по този въпрос ни се струват преди всичко неискрени опити да се свали успешен човек на по-ниско ниво - практика, която наблюдавахме твърде често, извършвана върху собствения ни баща.

Купър също така е сценарист, копродуцент и режисьор на „Maestro“, според IMDb, първата му режисьорска работа след „A Star is Born“ от 2018 г. Историята проследява Бърнстейн и неговия 25-годишен брак с Фелисия Монтеалегре, изиграна от Кери Мълиган. Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг също са сред продуцентите на филма.

Купър все още не е коментирал публично спора. CNN се свърза с негови представители.

„През цялото време по време на създаването на този филм можехме да почувстваме дълбокото уважение и да, любовта, която Брадли внесе в своя портрет на Ленард Бърнстейн и съпругата му, нашата майка Фелисия“, завършва изявлението на семейството. „Чувстваме се толкова щастливи, че имахме това преживяване с Брадли, и нямаме търпение светът да види творението му.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР