Семейство с инвалиди от Сандански живее без ток и без

...
Семейство с инвалиди от Сандански живее без ток и без
Коментари Харесай

Семейство с двама инвалиди живее без ток и вода

Семейство с инвалиди от Сандански живее без ток и без вода

За двете дами се грижи синът в фамилията - Людмил, който посреща компликациите с усмивка на уста, разкрива

Людмил от Сандански е прочут на локалните хора като индивидът, който приема тежката си орис с усмивка. В продължение на дълги години се грижи за майка си и за сестра си, които са инвалиди. Преди няколко месеца майката на Людмил умира след тежко боледуване. Днес неговото всекидневие минава в грижи за сестра му, която е с Детска церебрална парализа.

„ Сутрин отвеждам сестра ми и след това следобяд не толко, тъй като е горещина в горещината и си почиваме. И вечер отново спиме и това. Тя взима медикаменти за мозъка и памперси, то се изпуска, нали, тя не се усеща, и я променям вечер, през деня. ", споделя Людмил.

Въпреки положението на сестра му, те живеят в остаряла и порутена сграда, която не разполага с нужните условия за живот - няма ток, нито течаща вода. Но " Неволята учи ", споделя Людмил.

Заради неналичието на вода, мъжът всеки ден цялостни туби с градската чешма за главните си потребности. Отопление също нямат, даже и през най-студените месеци.

" Имаме юргани, с два-три юргана се завиваме и по този начин, без печка, затваряме прозорците, и сме издържали. ", споделя той.

Въпреки че домът им е в окаяно положение, Людмил се опасява, че може да го загуби и да остане на улицата дружно с болната си сестра, защото притежателят на частния парцел бърза да го продаде. Докато се откри покупател, Людмил се надява да получи общинско жилище, в което със сестра му да живеят обикновено.

" Всяка година подаваме документите, само че няма жилище, споделят служителките. Как ще изкараме тая зима, в случай че не ни настанят. ", тревожи се той.

От общината в Сандански споделиха, че Людмил и сестра му са в листата на чакащите за общинско жилище. Кога, обаче, се чака да получат такова и ще се случи ли въобще преди наближаващата зима - на този въпрос отговор не получихме.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР