Семейство с две деца от пловдивското село Костиево е загинало

...
Семейство с две деца от пловдивското село Костиево е загинало
Коментари Харесай

Стана ясно кои са загиналите българи при пожара в Германия

Семейство с две деца от пловдивското село Костиево е починало през вчерашния ден при пожара в Германия.

Както GlasNews.bg заяви по-рано през днешния ден, пожарът е избухнал в ранните часове на деня на първия етаж на четириетажна къща в Солинген и бързо излязъл отвън надзор.

Семейството било на квартила в лумналата в пламъци постройка. Това излиза наяве от известие на кмета на с. Костиево - Георги Калоферов.

" На 25.03.2024 година към 3 часа в гр. Солинген, Германия, при пожар в избеното помещение на остаряла постройка, в чийто тавански пространства е живяло на квартира фамилията на Кънчо Емилов Жилов, с непрекъснат адрес и действително живущи в с. Костиево, община Марица, ул. " 30-та ", са открити безжизнени и обгорели труповете на бащата, брачната половинка му Катя Жилова и децата им - Галия на 3 години и Емили на 6 месеца ", заяви кметът на Костиево.

Георги Калоферов добави, че за превозването на телата на починалите в България, където да бъдат заровени, са нужни 18 000 евро. Започнала е акция за събирането на средства за това, както и за подкрепяне на родителите на Кънчо и Катя.

" Нека проявим човешка съпричаност към нещастието ", призова Георги Калоферов.

Даренията ще се събират в кметството на селото, ще бъдат сложени и дарителски кутии в разнообразни търговски обекти.

От пожарната работа в Солинген събощиха, че четириетажната къща е мощно разрушена, а стълбището е отчасти срутено.

Кметът на Солинген Тим Курцбах е дошъл на мястото и е оповестил пред кореспонденти, че пожарникарите и службите за незабавна помощ са създали всичко допустимо, с цел да спасят жертвите.

„ Моля се за умрелите и за изцелението на всички ранени “, сподели той и добави, че е наредил знамената да бъдат свалени на половина на постройката на кметството.

Причината за пожара не е ясна, само че евентуално той е провокиран от гърмеж в инсталацията за битова газ. Германските управляващи оповестиха, че тече следствие.



Екипът на GlasNews.bg изрича съболезнования на околните на починалите!

Заглавната фотография е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР