Двама тийнейджъри стоплиха майка си, след като газеха в Тихия океан в продължение на 5 часа, за да избягат от горските пожари в Мауи

...
Семейство оцеля след горските пожари в Мауи, като газеше в
Коментари Харесай

Семейство оцеля след горските пожари в Мауи, като газеше в Тихия океан в продължение на 5 часа.

Ноа Томкинсън, 19, брат му Майло, 13, и майка им се подслониха във водата, докато бушуваха пожарите.

Горските пожари се превърнаха в най-смъртоносните в съвременната история на САЩ, с потвърдена смърт на 93 души.

Две тийнейджъри и майка им оцеляха от горските пожари на остров Мауи в Хавай, като газиха до гърди в Тихия океан в продължение на пет часа.

Ноа Томкинсън, 19, брат му Майло Томкинсън, 13 и майка им решили да избягат от дома си в Лахайна, докато горските пожари наближавали притеснително, съобщи CBS News.

Първо те избягали с кола, но скоро трябвало да променят стратегията си, след като се озовали в задръстване.

p>

„През цялото време имахме в съзнанието си, че искаме да сме до водата, ако нещата станат наистина зле. Можем да се спасим, като скочим в океана. И ето до какво се стигна“, каза Ноа Томкинсън пред NBC във видео интервю.

„Ако минахме през улицата, щяхме да сме в огъня.“

По-малкият Майло Томкинсън каза, че просто е бил „в режим на оцеляване“, тъй като семейството е било хванато в капан в океана с падането на нощта в очакване на спасение.

Във видеоклиповете, споделени от по-големия брат, семейството може да се види как гази в водата, докато огънят гори на заден план и гъст дим се извива във въздуха, блокирайки слънцето.

Ноа Томкинсън се опита да запази спокойствието на семейството, като в един момент каза на брат си: „Ти отиваш да бъде добре Майло."

Той каза на CBS, че в крайна сметка на майка му станало твърде студено във водата, така че братята се скупчили около нея, за да се опитат да я стоплят.

"Ако ако някой от нас беше сам, не знам дали щяхме да успеем. Фактът, че всички бяхме заедно, ни помогна най-много", каза той.

Семейството в крайна сметка излезе на брега, след като пожарите угаснаха и бяха спасени от пожарникарите, съобщи CBS.

Ноа стартира страница в GoFundMe, за да събере пари за семейството, за да си стъпи на краката, след като загуби дома и имуществото си в опустошителните горски пожари.

Броят на загиналите от горските пожари достигна 93 в събота , според окръг Мауи.

Това е най-смъртоносният горски пожар в съвременната история на САЩ, като окончателният брой на жертвите все още не е потвърден, надминавайки Camp Fire през 2018 г. в Калифорния, който уби 85.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР