Семейство от Садово се яви на втората задължителна матура днес

...
Семейство от Садово се яви на втората задължителна матура днес
Коментари Харесай

Мама и тате държат матура на рождения ден на щерката

Семейство от Садово се яви на втората наложителна матура през днешния ден точно на рождения ден на 8-годишната си щерка. Николай и Снежана Колеви избрали да държат теста по биология, откакто тази седмица отметнали и първата матура – по български език и литература. 33-годишният Николай очаквал, че ще е по-лесно, пръв преброди модулите и изчака половинката си пред ПГСАГ „ Арх. Камен Петков ”.

В момента той учи задочно в Селскостопанската гимназия в Садово, а в същина живее със фамилията си в близкото село Селци. На времето бил възпитаник в СУ „ Св. св. Кирил и Методий ” в Пловдив и бил цар на акордеона. Зарязал обаче и музиката, и школото. Сега устоя фамилията с хранителен магазин и заведение, а във фамилното стопанство има 200 овце.

Жена му Снежана, която взел за младоженка напряко от класната стая едвам 16-годишна, настояла преди време двамата да се върнат още веднъж в учебно заведение и да наваксат пропуснатото. „ Бяха луди младини, само че човек би трябвало да има тапия, не се знае по какъв начин ще се завърти животът ”, мисли по различен метод в този момент Николай. А и би трябвало да се дава образец на децата – щерката е на 8, а синът – на 6 година

В дома на Светла Христозова пък е назад – 21-годишният й наследник, който следва в УХТ, запалил майка си да се върне да учи. Тя бе третата в „ тима ” на зрелостниците от садовската гимназия с матура късно през днешния ден. Като момиче дамата учила единствено до 8. клас. „ Мислех си, че любовта не чака, само че толкоз ми е бил акълът тогава ”, майтапи се тя. Задомила се на 18, пристигнало детето и учебниците били напълно забравени. Сега Светла работи в печатница, където е навъртяла към този момент 11 година стаж. Но мисли да става камионджийка като брачна половинка си. За това й би трябвало дипломата за приблизително обучение – с цел да вземе брошура за нужната категория. Главата на фамилията я поддържа. Изкараш ли матурата, те протоколирам на курс, й споделил мъжът сутринта на изпроводяк.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР