Семейство Обама беше стопанин на Белия дом от 2009 до

...
Семейство Обама беше стопанин на Белия дом от 2009 до
Коментари Харесай

Барак Обама, Мишел Обама и как семейството печели и харчи милионите си

Семейство Обама беше собственик на Белия дом от 2009 до 2017 година А откакто предадоха щафетата на Доналд и Мелания Тръмп, те не изчезнаха от полезрението ни, а продължиха да бъдат дейни в печеленото на благосклонности и милиони.

Състоянието на Барак и Мишел Обама се прави оценка на над 40 милиона $. Това е цели 30 пъти повече от парите, които двамата притежаваха преди да прекрачат за първи път прага на Белия дом - едвам 1.2 милиона $.

20 от тези 40 милиона идват от заплатата на Барак като президент (400 хиляди $ годишно), от вложения на фондовата боса и правата за книгите му (общо над 15 милиона).

След като напусна поста на държавен глава, Обама получава 200 хиляди $ годишна пожизнена пенсия. Новата книга на брачната половинка му, както и договорът на фамилията с Netflix пък са явен знак, че в идващите няколко години милионите ще вървят стремително нагоре.

Но с изключение на по какъв начин да печелят, семейство Обама знаят и по какъв начин да харчат насъбраното си положение.

След като си потеглиха от Белия дом, Барак и Мишел си купиха имение във Вашингтон, което се прави оценка на осем милиона $. Това е вторият най-скъп парцел в този квартал след различен, притежаван от Джеф Безос, написа Business Insider.

Семейство Обама към момента имат и дома си в Чикаго за 2.5 милиона $, който обаче стои безлюден от години.

Успешната двойка знае освен по какъв начин да работи крепко, само че и по какъв начин да си почива пълноценно. Една от обичаните им дестинации е остров Некер, благосъстоятелност на Ричард Брансън. Други места, които посещават постоянно, са Тоскана и Индонезия.

Значителна част от фамилния бюджет отива и за марковите тоалети, с които Мишел Обама обича да се появява на блестящи събития. Някои от тях са за петцифрени суми.

Що се отнася до артикули за семейството обаче, тя избира да пазари в общодостъпни супермаркети. А спестеното отива за образованието на дъщерите им.

Няма по какъв начин да пропуснем и сериозните суми, които семейство Обама отделя за щедрост. От 2009 до 2015 година подарява малко над милион $. Отделно от това, Барак Обама подари и сумата от 1.4 милиона $, които завоюва дружно с Нобеловата премия за мир през 2009 година А даренията им за разнообразни дела не стопират и до ден-днешен. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР