Семейство Даниел и Виолета Лорер се превърнаха в една от

...
Семейство Даниел и Виолета Лорер се превърнаха в една от
Коментари Харесай

ПАРВЕНЮТА: Лорерите – имоти, власт и всеки ден нов пост

Семейство Даниел и Виолета Лорер се трансфораха в една от най-одумваните семейства, незабавно щом някогашният министър на нововъведенията и растежа влезе в изпълнителната власт, а брачната половинка му дружно с това бе назначена за консултант на тогавашния министър на финансите Асен Василев, написа „ Уикенд “.

Двойката, в която Narod.bg разкри, че мъжът е Виолета, дружно се движи по пътя към върха на кариерното развиване освен у нас, само че и в чужбина, където се среща. Двамцата са в устите на всички поради имотното си положение, стабилната си връзка и уви, опитите на новото държавно управление всеки ден да търси вкусен пост, на който да осъществя един от двамата съпрузи.

Половинката на Даниел Лорер – русата Виолета, от години е част от министерство на финансите, специалист в региона си, блага и усмихната, считат сътрудниците й. Даниел е въодушевен бизнесмен, учил в чужбина, приключил университета в Тел Авив, Израел и даже на млади години е бил част от социалистическо придвижване. През 2013 година става част от родната политика като консултант на служебния министър председател Марин Райков.

Така с Виолета стартират да бетонират оставането си в България и реализацията си по върховете на властта. Двамата обаче не се залюбват под благосклонния взор на Райков – двойката се среща в Белгия, където Виолета в началото не желае да огледа къдравия младок. Защото е първо, 4 години по-голяма от него, постоянна е уверена в себе си, а второ, Даниел не стопира да върви по дами и тя въобще не му вярвала, смее се самата тя на загатна.

„ Укротяването на плейбоя ” обаче внезапно се трансформира в нейно главно занятие, а Даниел е по този начин вдлъбнат по хубавото момиче, че подценява 500-годишната традиция в семейство Лорер – да не се дами за госпожица, която няма еврейски корени.

Семейството на Лорер е скандализирано, само че обичаната му баба Хени, която някогашният министър обожава и след гибелта й, дава благословията си. Двойката подписва брак в Швейцария, а кумове са семейство Кирил и Линда Петкови.

С Лорер семейството на някогашния министър председател се познава от към този момент над 20 години, срещат се в Белгия и стават по този начин гъсти, че Лорер не може да не предложения бъдещия си началник да му ориса сватбата.

Скоро се появяват и първите им деца – две едновременно, и то близнаци. Синът Давид и дъщеричката Матилда проплакват в Лихтенщайн, където фамилията се открива. Третото дете – Никол, се ражда в България.

У нас фамилия Лорер се открива във Варна, където за изненада на всички макар статута на имотни мултимилионери, Лорерите, както ги назовават, се обличат много непретенциозно, вървят да карат колела в Морската градина и ядат в непертенциозни кръчмета. Ала статутът им проличава по екскурзиите не къде да е, а в Лапландия и на други екзотични и съвсем недостъпни за междинната класа дестинации.

За Виолета се приказва, че както съумяла да укроти плейбоя Даниел, по този начин и през днешния ден е вратът в фамилията, макар че брачният партньор й е главата. Децата слушат за всичко майка си, странят от обществените мрежи, спортуват и учат крепко, а таксата за учебното заведение на Давид – Американския лицей, излиза на семейството 7000 евро за образователна година.

Пари фамилията има, за парцелите им се носят митове, подплатени с данъчната декларация на Виолета и брачна половинка й, по тази причина таксата не е непостижима, както и манията на русокоската да се облича непретенциозно, само че да размахва чанти за по над 1000 лв. на рамото си. Спортът харесвали от баща си – Лорер обожава дружно с кумеца си да кара кайт-сърф на плажа в „ Лозенец ”, да върти педалите на колелото или даже да се спуска със ски. Съпругата му избира велосипеда и преходите в планината

Реклама

Дори и на море, Лорерите имат къде да отседнат, смеят се през зъби завистници. Двойката има цели 6 жилището във Варна, като 5 от тях са благосъстоятелност само на брачната половинка.

Един дом с повърхност от 125 квадрата е разграничен посред им и съгласно декларацията е добит през 2013 година за 190 000 лв.. Четири от петте от жилището на Виолета Лорер са й дарени, а петият е платен през 2001 година против 29 000 лв..

Семейството има и 2/6 от магазин във Варна. Двойката е получила и общо 6/8 от апартамент в София, още веднъж посредством подаяние. Фамилия Лорер имат и две вили във Варна. Първата е с повърхност от 729 квадрата и е купена против 58 674 лева, а втората е добита против съвсем същата сума, само че е с повърхност 916 кв. м.

Семейството има три права на градеж във Варна, най-голямото от които е 130 кв. м, само че още веднъж имат единствено 1/6 от него. Притежават и по 1/6 от два имота в Кранево. В София съпрузите имат и два предварителни контракта за покупко-продажба. Отделно Лорер са притежатели на дялове от 3 ниви в Бистрица край София и във Варвара край Царево с обща повърхност 9 декара. Общата стойност на парцелите им е над 801 000 лв.. В банка фамилията държи общо 41 901 в левове, както и 112 279 евро в Белгия и Лихтенщайн. Лорер има и скъпи бумаги на стойност 19 074 лева, държи и 0,5% от капиталовия фонд „ Brightcap Venture Cooperatief ” учреден от него, и 51% във компанията “Лоза БГ ”.

С брой имане, което може да накара даже ексминистър Бойко Рашков и неговите тоалетни да се пукнат от злоба, семейство Лорер е чудно за какво продължава да драпа към властовата стълбица. Докато бе министър, брачната половинка му Виолета бе назначена за надзирател в НЗОК, по-късно Асен Василев още веднъж я направи шеф под своя покрив, а преди броени дни самичък реши да я тропоса в Европейската централна банка, само че назначението се размириса и министърът разгласи, че Виолета сама се е отказала. Не е тъкмо истината съгласно чиновници на МФ, само че опитът за инсталиране на русокоската на сладостен пост остави следващия шуробаджанашки усет в устите на симпатизантите.

Докато нацията се занимаваше с дамата, властта се зае с мъжа. За Даниел Лорер, изнемощял от състава на кабинета „ Денков ” безусловно през дни се измисляха нови и нови благи назначения. Ту възпитаникът на „ Тел Авив Юнивърсити ” бе идеалната номинация за еврокомисар, ту внезапно се трансформира в идеалната кандидатура за гуверньор на Българска народна банка. Опитите на държавното управление и в частност на Асен Василев да намерят занятие за някогашния министър провокираха смях и насмешки с кариерата на съседа му от ул. „ Чаталджа ”. Откакто се сближиха с Василев, семейство Лорер не помниха наивната честност на кумовете си и работят прагматично, минали са към „ тъмната страна ” – власт в коалиция даже с ГЕРБ все пак, в името на властта, разясняват от Политическа партия.

Прагматичната страна може да е мощ на фамилията, само че не и съчувствената. Въпреки префиненото си държание, през март предходната година Виолета сътворява всеизвестен гаф в обществените мрежи, в които другояче е много премерена. Съпругата на министъра снима първокласни белгийски бонбони за 110 лв. кутията и прескъпо шампанско на фамилната маса, до момента в който в цялата страна хиляди се редят на опашки за на ниска цена олио по време на нервността, а възрастен човек умира в навалицата.

Скандалът е огромен, а типично за български политик Лорер изтрива фотографията в обществените мрежи. Даниел Лорер не споделя и дума по въпроса, нито я пази, нито я упреква, също надявайки се, че гафа ще се не помни бързо.

Всички припадат от смях, когато някогашният министър посред акция тази година сяда в механа във Варна, с цел да яде шкембе-чорба. Мнозина се гаврят с Лорер и опитите му да потуши лютото с филийки фабричен самун, само че в действителност, за разлика от жена си, Даниел Лорер е привикнал на простички манджи.

Покойната му баба Хени също като Виолета хокала постоянно дядо му, само че правела най-хубавите кюфтенца от праз, сама боядисвала къщата, копаела градината си и слушала класическа музика наедно със селския труд, спомня си някогашният министър. Затова не са му непознати и други „ бабини ” действия като месенето на питка, каквато обича да прави Лорер за Бъдни вечер, както и да боядисва самичък яйца с децата си за Великден.

Ситуацията с вероизповеданието на фамилията не е ясна, защото Лорер съблюдават всички религиозни християнски празници, но Даниел до неотдавна бе в управителния съвет на „ Шалом ”, откъдето се отдръпна след назначението му за народен представител и следствие министър.

Семейство Лорер може да имат визия на образцова клетка на обществото, само че в същото време имат доста да учат по какъв начин нацията гледа на съумелите, богатите и постоянните политици, когато не се държат като щастлива фамилия, а като корпоративна клетка, опитваща се по всякакъв начин да се домогне до каквато и да е власт. Без значение от шуробаджанащината, без значение от мненията на електората и без значение от това какво оставят след себе си като усет.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР