Семейство Ъруин спаси живота на 90 000 животни, които са

...
Семейство Ъруин спаси живота на 90 000 животни, които са
Коментари Харесай

Семейството на Стив Ъруин спаси 90 хил. животни от пожарите в Австралия

Семейство Ъруин избави живота на 90 000 животни, които са потърпевши в големите горски пожари в климатичната рецесия в Австралия, съобщи Канал 3.

Горските пожари бушуват из цяла Австралия към този момент повече от четири месеца и унищожават дивата природа. Последните данни оповестяват, че почти половин милиард животни са били убити при див огън. Горските пожари са годишно срещани през сухите сезони в Австралия, само че този път това ескалира вследствие на климатичните промени.

Специалистът по климата Джеф Берардели сподели пред " CBS ", че Австралия е в разгара на тригодишна суша и температурата е достигнала рекордно високите три градуса над естествената междинна температура за годината.

" Като метеоролог за мен това е удивително, съвсем наподобява, че не е допустимо, само че се случи ", сподели Берардели. Откакто стартират пожарите, огънят се е популяризирал в целия континент, като е унищожил над 12 милиона декара и е довел до всеобща евакуация на над 100 000 поданици и туристи. Пожарите също са унищожили над 30 % от местообитанията на дивата природа, оставяйки милиони животни без дом и убивайки още повече. Видеоклипове на животни, които се пробват да избягат от огъня, се появиха онлайн, до момента в който целият свят следи ужасяващите събития.

Хиляди доброволци са събрали ресурсите си за битка с пожарите, както и помощ, ориентирана към ранените животни. В помощ на ранените животни е зоопаркът в Австралия (Australia Zoo), учреден от семейство Ъруин. Бинди Ъруин, щерка на ловеца на крокодили Стив Ъруин посредством Instagram уведоми всички, че зоологическата градина е в сигурност, защото наоколо няма пожари. " С толкоз опустошителни пожари в Австралия сърцето ми се къса за хората и дивата природа, които са изгубили толкоз доста ", сподели тя.

Зоологическата градина публично е лекувала над 90 000 пациенти, съобщи Бинди в своя пост. Казвайки, че зоопаркът е по-натоварен от всеки път, тя добави: " Родителите ми посветиха нашата болница за диви животни в Австралия на моята красива баба. Ще продължим да я почитаме, като спасяваме колкото се може повече животи ". След това тя показа тъжната вест за това по какъв начин опосумът Blossom, жертва на горските пожари не може да бъде избавен.

" Имаме подобен необикновен екип, който работи денонощно, с цел да отбрани превъзходни животни като Blossom. Това красиво момиче не съумя да се оправи въпреки да се бори интензивно, с цел да избави живота си ", сподели Бинди в надписа.

" Това е сърцераздиращата истина. Всеки ден е борба да се надигнем и да приказваме за тези, които не могат да приказват за себе си. Сега повече от всеки път би трябвало да работим дружно, с цел да създадем смяна и да защитим нашата Майка Земя ", приключи Бинди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР