Семействата на разменените в столичната болница Шейново бебета претендират обезщетение

...
Семействата на разменените в столичната болница Шейново бебета претендират обезщетение
Коментари Харесай

Семействата на разменените бебета искат 600 000 лева обезщетение от болница “Шейново”

Семействата на разменените в столичната болница " Шейново " бебета претендират обезщетение от общо 600 000 лева, оповестиха юристите им пред бТВ. 

 

Предложенията за непринудено решение на разногласието ще бъдат импортирани в лечебното заведение.

 

Сумата от 300 000 лева, за която упорства всяко семейство, е за причинени неимуществени вреди и според адвокатите тя няма да е единствено за родителите на децата, а и за близкия им фамилен кръг. 

 

След като внесат исковете си в болничното заведение, те ще би трябвало да се разискват и гласоподават от Столичния общински съвет, който е принципал на болничното заведение. Ако цялата сума не бъде утвърдена, следва правосъдна борба.

 

Разговорите сред юристите на двете фамилии и юристите в " Шейново " са започнали още на 3 януари – 10 дни преди бебетата да бъдат разменени наново.

 

" Tогава, както и в този момент, претенцията, откакто я разисках обширно с моите доверители, погледнах кръга наранени лица, анализирах всичко това и считам, че една сума от 300 000 лева би била обективна в този вид ", разяснява юрист Стоян Стойков.

" В момента се изготвя едно съглашение - предложение до болничното заведение и до общинския съвет. Предлагаме да бъде заплатена сума, която да обезщети претърпените вреди ", добави и юрист Тодор Мангъров.
 
Едната от майките – Севда Михайлова, желае част от парите да отидат при нейни близки. Защитникът й изясни, че за Михайлова са планувани 200 000 лева, а остатъкът да бъде разграничен по равно сред майка ѝ и щерка ѝ.

Според родителите на другото бебе компенсацията би трябвало да е освен за тях, само че и огромната му сестричка, която върви на детска градина, и дядо му.

От болница " Шейното " са декларирали пред бТВ, че ще разясняват претенциите към лечебното заведение, откакто бъдат внесени официално при тях. Засега Столичната община също резервира безмълвие.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР