Семейства с деца ще получат еднократна добавка от 148,35 лева,

...
Семейства с деца ще получат еднократна добавка от 148,35 лева,
Коментари Харесай

150 лева еднократно за някои семейства

Семейства с деца ще получат еднократна добавка от 148,35 лв., с цел да си заплащат нарасналите разноски за ток и парно. Това планува план на Агенцията за обществено подкрепяне, който ще бъде показан публично през днешния ден.

Проектът е на стойност над 49 милиона лв. и е финансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". 

Средствата ще се изплащат от Агенцията за обществено подкрепяне до 30 ноември 2023 година. Те са предопределени за уязвими семейства - фамилии с приходи до избран средномесечен размер, които получават месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст или по този начин наречените детски надбавки.

За тази година, с цел да получават детски надбавки, фамилиите би трябвало да са с приход до 510 лв. на човек. За едно дете надбавката е 50 лв..

По данни на общественото министерство близо 320 000 фамилии ще получат посредством плана поддръжка за посрещане на нарасналите разноски за ползване на сила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР