Семейства с деца, а може би и не само те,

...
Семейства с деца, а може би и не само те,
Коментари Харесай

Неизвестно за известните: Ханс Ригел от Бон опаса Земята 10 пъти с гумени мечета от първите букви на името и града си

Семейства с деца, а може би и освен те, на всички места по света знаят какво е удоволствието да дъвчат сладките и нежни на усет гумени мечета Haribo. Марката принадлежи на немската група компании Haribo-Holding GmbH & Co към този момент повече от 100 години. Но по кое време и при какви условия се появява тя?

Всичко стартира с помощта на сладкаря Ханс Ригел. Той е роден на 3 април 1893 година -  син на Питър и Агнес Ригел. По това време фамилията живее в предградията на неголемия тогава немски град Бон. На 6 години Ханс е изпратен да учи в частна градска католическа гимназия. След дипломирането си, той се образова 5 години като сладкар във компанията Kleutgen&Meier, която по-късно е купена от семейство Ригел.
Име и мощен старт
През Първата международна война, бъдещият предприемачът отива на фронта, а след завръщането си стартира работа като сладкар във фабриката Heinen. В това си наинание, той се потвърждава толкоз добре, че след няколко години става съучастник на притежателя, а компанията става известна като Heinen & Riegel.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР