Семейства на деца, загинали при пътни произшествия, протестираха в центъра

...
Семейства на деца, загинали при пътни произшествия, протестираха в центъра
Коментари Харесай

Близки на деца, загинали в катастрофи, се разочароваха от апатията на обществото

Семейства на деца, починали при пътни катастрофи, стачкуваха в центъра на София. От Народното събрание те потеглиха на шествие към Съдебната палата, където хвърляха жълти стотинки. Родителите останаха разочаровани от това, че останаха сами на протестa - без да получат поддръжка от жителите.
Едната година и един месец единствено експертизата излезе - по несъобразителност. Той си кара колата, моето дете лежи в гроба - неговото дете плаче и желае татко си, само че го няма и не може нищо да се направи.
Венета Александрова, майка на наследник, умрял на пътя

Исканията на родителите остават непроменени:
Експертизите да бъдат с ясни, точни и съответни периоди. Недопустимо е тройна експертиза да се чака 4 години. Друго искане - терминът " ликвидиране по несъобразителност " да се размени с пътно ликвидиране.
Таня Мегданова, майка, изгубила сина си след пътен случай

В митинга този път се включиха само директно засегнатите от войната по пътищата фамилии. Това ги огорчи и те се отхвърлиха да блокират Орлов мост.
Всеки си мисли, че това на него в никакъв случай няма да му се случи. Боли ме от неналичието на тази поддръжка.
Радка Петкова, майка на дете, починало на пътя

Протестиращите минаха и през Орлов мост, където обаче не затвориха придвижването, както се очакваше.

„ Ние взехме решение да не стопираме придвижването по Орлов мост и да пуснем свободно тези убийци - пияни, дрогирани джигите, които настъпват газта до край, да продължат да карат “, разяснява Петя Иванова – майка на дете, починало на пътя.

С шествие протестиращите стигнаха до Съдебната палата, където хвърляха жълти стотинки.

" Животът на децата ни по-малко ли костват от живота на куче или котка. Поне тези присъди да има дадат, които дават за убитите животни “, сподели Радка Петкова.

През последните два месеца фамилиите се срещнаха с управлението на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и депутатите от парламентарно показаните партии и обединения. Смятат диалозите за потребни, само че и ще наблюдават дали ще се изпълнят всички обсъждани с властта въпроси.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР