Семейното хранене има изключително позитивен ефект върху поведението и общото

...
Семейното хранене има изключително позитивен ефект върху поведението и общото
Коментари Харесай

Как се отразяват семейните хранения на детската психика?


Семейното хранене има извънредно положителен резултат върху държанието

и общото здравословно положение на децата във семейството. Това демонстрират данните от изследване на канадски учени.

За доста възрастни хора огромните фамилни събирания около празниците може и да не се асоциират с кой знае какъв брой положителни страсти, само че резултатът им при децата е учудващо позитивен. Оказва се, че децата, чиито най-близки родственици постоянно споделят фамилната софра, развиват доста по-устойчиво обществено държание , а позитивният резултат се простира и до някои чисто физически изгоди.

Присъствието на родителите и роднините към трапезата разрешава на децата да упражняват и усъвършенстват държанието си в обществена среда . В такива моменти децата получават от първо лице упътвания за държанието си в обществото, които възрастните даже на осъзнават, че им дават.

Предразполагащата конюнктура около фамилните хранения доста улеснява заучаването на тези упътвания и налагането им като водещ модел, около който децета ще градят общественото си държание в бъдеще. Позитивните форми на връзка в спокойна среда, в която децата се усещат сигурни, им оказва помощ да си изградят модел на държание , който да ползват и в непозната конюнктура. Той

ще им помогне да реагират съответно на разнообразни обществени общувания след време. Това демонстрират резултатите от профилирано изследване, извършено в Канада.

Свързани публикации.. Любопитни обстоятелства за държанието (видео) 1 Как да отглеждаме прочувствено грамотни деца? 0 Имунната система въздейства директно на държанието ни 0

Проучването е извършено върху огромна група деца, чието държание е следене в границите на няколко години след навършване на 6-годишна възраст. За задачата са употребени данни от представянето на децата в учебно заведение и от усещанията, създавани у техните учители и познати.

В съпоставяне с децата, които рядко се събирали на фамилни празници със своите родственици, тези, за чиито семейства фамилните хранения били традиция, още на 10-12-годишна възраст проявявали добре завършено

обществено държание, по-рядко страдали от проблеми с тежестта и не проявявали податливост към нездравословни привички като невъздържание със сладките и нездравословни храни.

Според учените данните от изследването удостоверяват един все по-налаган в региона на детската логика на психиката факт. Семейните хранения са не просто маркер за качестовото на живот в едно домакинство. Те може да се трансфорат и в сигурен асистент на всеки родител за възстановяване физико-емоционалното положение на детето.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР