Семейният живот може да бъде щастлив, ако всичко се развива

...
Семейният живот може да бъде щастлив, ако всичко се развива
Коментари Харесай

10 начина да покажете уважение към съпруга си

Семейният живот може да бъде благополучен, в случай че всичко се развива в естетика и съгласие. Никога няма да можете до дъно да избегнете разногласията и разминаванията по някакви тематики за взаимния ви живот, само че с вярна връзка сте в положение да преодолеете сходни неразбирателства. В някои фамилии към момента витае разбирането, че дамата би трябвало да бъде домакинята и да поема всички отговорности, които и в предишното са били нейна грижа и да няма думата за значимите решения. В модерния свят обаче това не е тъкмо по този начин. Нужно е брачният партньор ви да ви почита и да одобри, че и вие можете да бъдете пълноправен член на фамилията.За да постигнете това обаче, вие също би трябвало да покажете същото. Ето някои препоръки:

Не го прекъсвайте, когато приказва. Един от методите да покажете почитание към брачна половинка си е като му позволите да приказва, без да бъде преустановяван. Точно, както бихте се почувствали раздразнени, когато някой не ви дава да се доизкажете, и брачният партньор ви се усеща по същия метод. Затова дано той първо приключи това, което споделя, преди да отговорите. Това ще направи и връзката ви по-добра, и можете да решите зародилия проблем дружно без напрежение.

Обръщайте му внимание постоянно, когато приказва с вас. Освен че поддържате връзка с него, до момента в който говорите, брачният партньор ви ще се усеща почитан, в случай че му обръщате цялото си внимание, когато споделяте. Затова дръжте телефона си надалеч, изключете тв приемника или обърнете тил на компютъра, до момента в който разговаряте.

Избягвайте да го критикувате нападателно. Съпругът ви е единствено човек, тъй че сигурно има своите дефекти. Въпреки това, вместо да го критикувате непосредствено в лицето, когато сте разочаровани от него, говорете с него умерено. Посочете грешките му, без да го обиждате. Говорете умерено за паниката си, уведомете го за последствията от неверните му ходове и пробвайте да предложите по какъв начин да усъвършенства решенията си.

Не го сравнявайте с други. Сравняването с другите е освен неуважително, само че и обидно. Затова избягвайте да сравнявате брачна половинка си с други мъже. Трябва да приемете, че той е друг от тях и той има своите мощни страни, в случай че желаете и той да се отнася с вас по същия метод. За един мъж е въпрос на его да бъде сравняван с някой различен и това може да докара до ревнивост и съществени кавги, в случай че постъпите по този начин.

Говорете позитивно за него пред децата ви. Като родител ваша отговорност е да обучите децата си да бъдат положителни хора. Една от чертите, които би трябвало да им внушите, е уважението към другите, изключително към техните родители. Така че, колкото и посредствен да е татко им, научете ги да го почитат. Можете да започнете да вършиме това, като го похвалите пред децата. Няма да ви е прелестно, в случай че той ви подлага на критика пред тях, нали?

Хвалете го пред другите хора. Друг знак, че почитате брачна половинка си, е като показвате неговия морал към другите хора. Не го смущавайте пред другите, като разкривате неприятните му черти. Вместо това го ценете пред тях. Изтъкнете добра негова постъпка, която е помогнала на фамилията или на негов непосредствен и не показвайте, че той позволява неточности във всяко едно начинание, с което се заеме.

Не му крещете. Чувствате се засрамена, когато той ви вика, нали? Е, и той усеща същото. Поради тази причина избягвайте да му крещите, колкото и да му се сърдите, изключително в случай че в близост има хора. Това още веднъж може да го нарани в допълнение и да го изложи. Ако желаете да преминете по-леко през казуса, не правете това.

Избягвайте да се заяждате с него. Съпругите постоянно имат навика да се заяждат. Въпреки че това не е правилно за всяка една жена, доста съпрузи се оплакват, че дами, които вършат това. Ако желаете брачният партньор ви да ви почита, спрете първо да се заяждате. Трудно бихте спечелили някакъв позитив от това.

Не показвайте експанзия пред децата. Недоразуменията са естествени сред съпрузите и съпругите. Не е здравословно обаче да се държите нападателно пред децата си. Освен негативното му влияние върху децата ви, за вас и брачна половинка ви ще бъде по-трудно да се почитате един различен след сходна демонстрация. Насилието не е вид да решите нито един проблем във връзката ви. Освен това ще оставите трайна диря у децата си, което ще им повлияе в общуването както с вас, по този начин и с другите към тях.

Отнасяйте се деликатно с движимостите му. Ако желаете брачният партньор ви да цени вашите неща, би трябвало да се отнасяте към неговите по същия метод. Внимавайте да не съсипете, счупите, изгубите или да повредите някой от предметите му. Повечето мъже държат доста на движимостите си и за тях ще бъде доста неприятно, в случай че би трябвало да се разделят с някоя от тях, тъй като сте му ги счупили.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР