Семейната вила на Елназ Рекаби - иранска състезателка по спортно

...
Семейната вила на Елназ Рекаби - иранска състезателка по спортно
Коментари Харесай

Домът на иранската спортистка, която се състезава без хиджаб, е бил разрушен

Семейната вила на Елназ Рекаби - иранска състезателка по спортно катарене, която бе посрещната като герония, откакто се състезава без хиджаб - е била разрушена, заяви BBC (Би Би Си).

33-годишната Рекаби наруши наложителния дрескод на Иран на надпреварата в Южна Корея, само че по-късно сподели, че забрадката й е паднала " по нехайство ".

Според източници на Би Би Си тя е била принудена да се извини.

Тази седмица в обществените мрежи стартира да циркулира видео, показващо руините на къща и спортни медали измежду отломките.

Давуд - братът на Елназ Рекаби и също топ състезател - плаче във видеото.

Антиправителствени деятели жигосаха унищожаването на къщата като акт на възмездие против Рекаби - макар че не е ясно по кое време са снимани фрагментите.

Новинарската организация Tasnim удостовери, че къщата е била разрушена, само че споделя, че това се дължи на обстоятелството, че фамилията не е имало годно позволение за нейното строителство.

Според организацията всичко това се е случило преди Рекаби да се състезава без кърпа през октомври.

Жените в Иран са задължени да покриват косите си със кърпа или хиджаб, а ръцете и краката си с необятни облекла. Спортистките също би трябвало да съблюдават дрес кода, когато публично съставляват Иран на надпревари в чужбина.

Голяма навалица посрещна Елназ Рекаби на летището в Техеран след надпреварата в Южна Корея, наричайки я „ героиня “. Тя дойде на летището без кърпа, покрила косата си с черна бейзболна шапка и качулка.



Снимка: БГНЕС

На идващия ден тя се срещна с иранския състезателен министър със същите облекла, което породи подозрение, че през цялата нощ не си е била у дома.



Снимка: БГНЕС

Според източник на Би Би Си, Рекаби е била арестувана в стая в постройката на Националния олимпийски комитет на Иран от сътрудници в цивилни облекла преди да се срещне с министъра.

Ден преди да се завърне в Иран, посредством обява в акаунта на си в Инстаграм спортистката се извини, че е „ тормозила всички “.

“Заради неприятен тайминг и непредвидения от мен апел да се кача на стената, хиджаба на главата ми се смъкна несъзнателно ”, изясни тя.

Според източника обаче управляващите са заплашили да лишават имуществото на фамилията на Рекаби, в случай че тя не направи това изказване.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР