Семейна сага, пред която култовият немски сериал Наследството на Гулденбургови

...
Семейна сага, пред която култовият немски сериал Наследството на Гулденбургови
Коментари Харесай

Мафиотът Степан Кара посредничел на Кървавата Иванка да избие семейството си

Семейна сага, пред която паметният немски сериал " Наследството на Гулденбургови " бледнее, бе " излъчена " през днешния ден в пловдивския Окръжен съд. В зала №10 стартира всъщност делото против Иванка Ройдова от Брани поле, която е упрекната, че е поръчала изтреблението на съвсем цялата си фамилия. Според обвиняването 65 - годишната жена е платила, с цел да бъдат убити брат й - Стойчо Ройдов, двамата й племеници - Гергана и Георги, брачният партньор на Гергана- Мариян и двете им деца. В злокобната фамилна сага, развила се преди година в нетвърдеизвестното пловдивско село Брани поле, среща си дават български бежанец - милионер /посмъртно/, нашенска лейди Макбет /според прокуратурата/, български вид на мъжемелачката Ан - Никол Смит /със доста по-малка гръдна обиколка, само че със същия вкус към старци/, украински мафиот, сътрудник под прикритие и голям брой вторестепенни герои - наследници на дядото - милионер. Парите, белязали живота на няколко генерации, са към 5 милиона $ /по официални/ и 10 милиона /по неофициални данни/.
НАЧАЛОТО

Началото на сагата е сложено в далечната 1951 година, когато николапетковистът Георги Ройдов бяга от комунистическия режим и отпътува за Америка, написа trafficnews.bg. Тук остават жена му и трите му деца Иванка, Стойчо и Ана. Зад океана предприемчивият българин стартира като служащ във фабрика за салами, само че в следствие влиза в бизнеса с жилища чартърен и сбъдва " американската фантазия ". Когато режимът в България пада, Георги Ройдов към този момент е милионер, продал е огромна част от бизнеса си и се готви да се любува на старините си.

Междувременно не е не запомнил за фамилията си в България и в случай че до 10 ноември съумява спорадично да им оказва помощ финансово, то след 1990 година дава добър старт както на трите си деца, по този начин и на четиримата си внуци. Дъщеря му Ана отпътува със зелена карта за Щатите и живее там дружно със сина си, всеки от внуците му получава по един апартамент, синът му Стойчо се снабдява с къща, а щерка му Иванка получава фамилната къща в Брани поле. Освен това тя купува магазин в търговски център " Гранд ", щерка й- кафене " Капри ", а другият клон от семейството отпред със шурей му Мариян отваря металообработваща компания. Ройдов стартира да си идва съвсем всяка година в България, с цел да се види с околните си.

Постепенно обаче той осъзнава, че парите, които околните му чакат от него, са разделили безвъзратно семейството. Отношенията сред Иванка и Стойчо са охладнели до точка на заледяване, наследниците му злословят един против различен и плетат интриги.

Всеки прави всичко допустимо да резервира благоволението на Ройдов, а способите са най- разнообразни. Двете деца на Стойчо са кръстени на американския дядо и носят идентични имена - Георги и Гергана, а в къщата на Иванка е обзаведен цялостен етаж за него. Георги отсяда там, когато си идва в България. " От 92 година не си приказвам с Иванка, а братовчедка ми не ме поздравява. Когато дядо си идваше си разняхме по някоя дума поради него, само че не поддържаме връзки, защото вуйна ми непрестанно интригантстваше и говореше против нас на дядо " твърди Гергана. Зетят на Иванка пък твърди, че връзките им били " естествени " и братът и сестрата постоянно си говорели на двора и обсъждали общи проблеми.

Със стиснати зъби и лицемерни усмивки фамилията посреща всяка година Ройдов, напреварвайки се да му угаждат, само че 2006 - та той ги изненадва, когато идва дружно с гледачката си Недялка Бързакова, който явно се грижи освен ризите му да са изгладени. Двамата вървят дружно на Велинград, отсядат в обща стая.



Разтревожени, роднините скачат против Близнакова, като я упрекват, че е златотърсачка и употребява възрастния човек. Дамата,тръгнала по стъпките на сексбомбата Ан - Никол Смит, явно няма даденостите на актрисата, само че пък съумява да омае Ройдов. Въпреки митингите на роднините, милионерът си купува още два жилището в Пловдив и не се разделя с гледачката. Последното му посещаване в родината е през 2011 година, след което той се разболява от Алцхаймер. Иванка и Стойчо отпътуват за Щатите, с цел да го вземат и да го доведат в България, само че там схващат, че татко им е подписал документ, с който негов настойник става Недялка. Те считат, че документът е подписан, до момента в който дядото е в несъответстващо положение и дружно със сестрата Ана завеждат дело в съда. След една нощ в болничното заведение обаче Ана ненадейно се отхвърля и твърди, че е получила опасност за живота си. Братът и сестрата се прибират в Брани поле, а Георги остава в Америка, където през 2014 година умира.

НАСЛЕДСТВОТО

Всички наследници още до момента в който Георги е жив знаят, че са включени в наследството. След погребението обаче с тях не се свързва никой. Стойчо, Иванка и щерка й Жана изпращат питане до банката, в която са сметките на Ройдов и получават отговор, че преди гибелта си той е определил за прокурист Недялка Бързакова и тя ще се разпорежда с наследството. " Знам, че дядо е оставил доста пари. Много повече от тези, за които се написа, само че няма да кажа какъв брой " съобщи Жана пред съда.

Година по-късно внукът Георги получава превод от 20 000 $, а татко му Стойчо се снабдява с 200 000 $, само че не споделят на никого. Истината става ясно едвам откакто Иванка е задържана.

АРЕСТЪТ

През март 2016 година служители на реда с качулки нахлуват в дома на Ройдова и извеждат с белезници Иванка, Жана и брачният партньор й Антон. В полицията е отведена и 15-годишната им щерка. " Държаха ме 24 часа и ме разпитваха. Изобщо не знаех какво се случва, само че служителите на реда твърдяха, че съм наясно и би трябвало да призная всичко. Умирах от смут, тъй като чувах гласа на щерка ми извън " описа Жана пред съда, като се разплака. Съпругът й отново описа, че служителите на реда се пробвали да го стимулират да даде показания, с цел да " си върне всичко на тъщата ". " Признавай всичко и отивай да спиш. Какво толкоз. Тя ти е единствено тъща! " пропагандирали го те. Жана и Антон са освободени след 24 часа, само че Иванка остава зад решетките. Освободена е няколко дни по-късно против гаранция от 7 000 лв.. От ареста тя написа писмо до щерка си и брат си, в което твърди че е почтена и моли Стойчо да й помогне с гаранцията. Жана отива в дома на вуйчо си и там избухва скандал. Намесва се полицията и Вътови подписват предупредителни протоколи да не се доближават до къщата на Стойчо. " Аз му демонстрирах писмото, само че му споделих, че пари от него няма да взема " твърди Жана. Според братовчедката Гергана обаче Иванка не за първи път желала пари от Стойчо.

Какви са основанията на полицията и прокуратурата да задържат Иванка? Според обвиняването старата жена е потърсила услугите на наемен палач, който да ликвидира брат й и наследниците му заедно. Това е трябвало да стане на Гергьовден 2016 година, като под масата в къщата им бъде сложена бомба. За задачата тя платила 3 000 лв. задатък и дала обещание 10 % от наследството, откакто се снабди с него.

Как обаче се стига до ареста през март 2016 година? Според прокуратурата медиаторът, който трябвало да наеме реализатор за всеобщата екзекуция, се оказал сътрудник под прикритие. Иванка обаче твърди, че е потърсила услугите на юрист, поради наследството и сътрудникът под прикритие в тази ситуация се бил показал като юрист, който заречен подпомагане по делото за наследството. Тук изплува и митичната фигура на украинеца Степан Кара*. Братът на именития Димитро Кара се оказа медиаторът, който свързал Иванка с сътрудника под прикритие.

Степан Кара бе задържан 2010 година за трафик на 1,5 кг хероин, само че по-късно бе освободен. Живеел несмущаван в кооперация на бул. " Христо Ботев ", в прилежащия апартамент на Жана и Антон. " Бяхме на " здравей " и " здрасти ", децата ни са не една възраст и се засичахме пред блока " настояват съпрузите и откричат да са имали другарски връзки с мафиота. Иванка обаче явно си е имала приказка с него, тъй като откакто му се оплакала за проблемите с наследството, той й предложил адвокатски услуги. " Майка ми сподели, че й заречен да я свърже с доста прочут юрист, който да й помогне в Щатите. Един ден Кара й звъннал, споделил й, че индивидът е дошъл и я закара на Бачково на среща " описа Жана. Там Иванка му предалала целият комплект документи, а по-късно му платила и 3000 лв., които той изискал с цел да направи инспекции в Щатите.

Близките на Ройдова са безапелационни, че фамилията е жертва на комплицирана скица. " Тя е задействана, тъй като майка ми изрично бе решила да си търси правата и да води дело в Щатите. Тя няма претекст да убива никого, тъй като даже да изтрепе цялото семейство, тя няма да получи наследството в случай че не успее да завоюва делото против Близнакова в Щатите " съобщи Жана Вътова. Според нея вуйна й се опасява до гибел и при всяко пътешестване се обажда на сестра си да я осведоми, че е жива.

Освен показанията на очевидеца под прикритие, който се чака да бъде разпитан на следващия ден, като доказателства по делото проверяващите показват и разпечатки от телефонни диалози, защото явно телефоните на фамилията са били подслушвани. В един от диалозите се приказва за " премахване на тумори ", което явно е разтълкувано като кодирана информация за идното ликвидиране. Жана и шурей й обаче дадоха надалеч по- банално пояснение на телефонния диалог, като обясниха че мненията са били за идната интервенция на далматинецът им Рита, които бил с метастази и се наложило да го приспят.



Днес делото продължава като се чака с изключение на мнимият юрист, показания да дадат внучката на Иванка - Габриела и Степан Кара.

*През 2009 година Степан Кара бе наказан във Виена на 2 година затвор за присъединяване в мрежа за произвеждане на подправено евро на по-големия си брат. Степан се оправдал, че не знаел за активността на брат си Димитро, именуван в Австрия “Крал на фалшификаторите”.
Димитро Кара е апетитен от австрийската полиция за водач на една от най-големите работилници за отпечатване на евро в Европа. Всяка втора подправена банкнота в Австрия била негово произвеждане. Полицаи съумяха да стигнат до фалшификатора, откакто под прикритие желаеха да купят 200 000 евро от негов човек за контакт. Димитро Дмитрович Кара бе задържан през февруари 2005 година На 13 април същата година той избяга от пандиза “Йозефщат” във Виена. За това му помогат един подправен и един практикуващ юрист. Организацията е направена от Степан Кара. Юристът и различен мъж отиват на рандеву на Димитро, фалшификаторът си сменя облеклата с тези на госта и по-късно излиза несмущаван с юриста. Връща се в България и се крие съвсем година. След това е задържан от българските управляващи в Козарско и върнат в австрийския затвор. Адвокатът също е наказан.
Прецедентът по този начин раздруса австрийското правораздаване, че от този момент всеки клиент дава пръстови отпечатъци, прави се биометрично различаване, а контактът на отбраната с обвинените става през стъклена стена.

Двамата братя бяха наказани и за кражба на бяла техника в Пазарджик. В края на 2001-ва и началото на 2002 година братята са “ударили” общо шест ТИР-а и са откраднали от тях перални, газови фурни и аудиовизуална техника, като общата сума на всичко възлиза на близо един милион лв.. Братята бяха разпитвани и за жестокото ликвидиране на руснака Олег Пенчук в апартамент в ЖР “Тракия”.
Стьопата и Димата, както са известни в ъндърграунда, през 90-те години постоянно бяха герои на престъпните летописи. Украинците държаха дялове от известния по това време ресторант “Ротонда”, нощния бар “Вечерная Одеса” на Главната, фитнес в ЖР “Тракия”. През 1997 година те бяха арестувани при зрелищна акция на специфичните сили във “Вечерная Одеса”. Срещу тях са повдигани обвинявания за рекет, измами, търговия с крадени коли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР