СЕМ прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на

...
СЕМ прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на
Коментари Харесай

СЕМ махна Каменаров от БНТ, Кошлуков сяда на стола му

СЕМ одобри оставката на Константин Каменаров като общоприет шеф на Българска национална телевизия. Оставката е подадена в деловодството на Съвет за електронни медии в 9.30 ч. през днешния ден. За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Българска национална телевизия бе определен Емил Кошлуков, програмен шеф на БНТ1.
По закон членовете на Съвет за електронни медии са длъжни да прекратят мандата на Каменаров, откакто присъдата за шофиране в нетрезво положение на долната инстанция бе доказана от Софийския градски съд (СГС). Каменаров е наказан на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен период и 600 лв. санкция по тази причина, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта, оповестява Дарик.

Новият краткотраен началник има право да управлява медията най-вече три месеца, след което Съвет за електронни медии е задължен по закон да разгласи конкурс за високата позиция. Така новият общоприет шеф на Българска национална телевизия би трябвало да бъде определен през август - в същия месец, когато преди две години самият Каменаров встъпи в поста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР