Селта Виго и Реал Сосиедад станаха поредните два тима, които

...
Селта Виго и Реал Сосиедад станаха поредните два тима, които
Коментари Харесай

Селта Виго и Реал Сосиедад продължиха към четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля

Селта Виго и Реал Сосиедад станаха следващите два отбора, които се класираха за четвъртфиналите в тазгодишното издание на шампионата за Купата на Краля, откакто отстраниха надлежно съставите на Валенсия и финалиста от последното издание на конкуренцията Осасуна.

На стадион " Местая " във Валенсия тимът на Селта имаше мечтания старт на дуела и в 18-ата минута гостите от Галисия към този момент имаха преднина от два гола с помощта на Лука де ла Торе и Анастасиос Дувикас, който беше прецизен от дузпа.

Малко преди да измине първия половин час игра домакините понижиха пасива посредством Пепелу, който на собствен ред беше прецизен от бялата точка, реализирайки петото си попадение от началото на акцията във всички шампионати.

Разликата от единствено един гол се задържа до 80-ата минута на срещата, когато Дувикас осъществя своя втори гол в мача, с цел да подпечата крайния триумф на небесносините, които са водени от Рафаел Бенитес, който по подигравка на ориста е последният ментор, извел Валенсия до купата в испанското състезание през сезон 2003/04.

La puso con música Luca
— RC Celta (@RCCelta)

В различен осминафинален двубой от шампионата за Купата на Краля Реал Сосиедад съкруши с 2:0 като посетител Осасуна, който предишния април игра край в конкуренцията.

На стадион " Ел Садар " в Памлона първият съвсем един час мина без голове, с цел да се стигне до 57-ата минута, когато Алехандро Катена извърши нарушаване в наказателното поле против Арсен Захарян и освен, че гостите получиха право да изпълнят дузпа, а бранителят беше изпъден с пряк червен картон.

При последвалия изстрел от бялата точка Микел Оярсабал не сбърка и даде задатък на отбора от Сан Себастиан.

В добавеното време на дуела Реал Сосиедад получи още един 11-метров углавен удар, който този път беше пропуснат от Брайс Мендес, само че при добавката Микел Мерино не сбърка, оформяйки крайното 2:0.

©️ El capitán no perdona desde los 11 metros

— Real Sociedad Fútbol (@RealSociedad)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР