Селекцията на Сенегал стартира по добър начин кампанията си в

...
Селекцията на Сенегал стартира по добър начин кампанията си в
Коментари Харесай

Танзанийската сеч не спря Сенегал без Мане да потегли с успех

Селекцията на Сенегал започва по добър метод акцията си в Купата на Африканските народи, побеждавайки Танзания с 2:0 в първи мач за двата отбора от група С. Срещата бе изпълнена с доста нарушавания, като танзанийците направиха богато количество фаулове против съперника, изключително през първата част.

Някак обаче дебютантът в Купата на Африканските народи съумя да приключи мача с 11 състезатели, като реферът Селми не изгони нито един футболист от тима на Емануел Еменике, въпреки че искащите да бяха най-малко трима.

Иначе Балде Кейта в 28-ата и Крепин Диата вкара попаденията за „ лъвовете на Теранга”, с цел да донесат трите точки за тима. В мача присъединяване не взе огромната звезда на тима – Садио Мане, откакто нападателят изтърпяваше наказване от един мач поради насъбрани картони.

Още в третата минута Сенегал можеше да открие посредством М’Байе Нианг, който мина през няколко футболиста на Танзания и насочи удар от междинна отдалеченост, само че танзанийският пазач улови топкта. 180 секунди по-късно още веднъж Нианг получи прелестен пас в наказателното поле и насочи удар, само че топката прелетя край десния непряк дирек на Айши Манула.

Така в 28-ата минута Сенегал излезе напред в резултата след добре разгърната офанзива. Ибрахима Гана Гей видя с пас вляво Балде Кейта, а нападателят овладя и стреля с левия крайник, с цел да прониже Манула за 1:0.

Четири по-късно Гей можеше да удвои резултата, само че ударът му прелетя високо, високо над напречната греда. В 34-ата Сенегал означи втори гол посредством Исмаила Сар, само че реферът Садок Селми видя игра с ръка на футболиста и попадението бе анулирано.

Второто полувреме започва с пропуск на Крепен Диата, който засече центриране от корнер, само че топката бе избавена прелестно от стража на Танзания. В 50-ата минута пък Шейку Куяте напредна бе забелязан отлично след центриране от фаул, само че неговият удар с глава мина на милиметри край десния непряк дирек.

В 64-ата минута Сенегал стигна до втори гол. Топката бе доставена от корнер, само че защитник на Танзания почисти от наказателното поле. Там обаче чакаше Диата, който насочи злокобно мощен удар, а с лек рикошет топката влетя за повторно във вратата на Танзания – 2:0.

Авансът за „ лъвовете на Теранга” ги успокои и мачът продължи в по-спокойно движение, само че Исмаил Сар имаше опция да направи разликата три гола в 85-ата минута, само че топката прелетя край вратата на Танзания.

Успехът прати Сенегал на първото място във краткотрайното класиране на група С с три точки, до момента в който Танзания е четвърти с 0. В късния мач в неделя пък Алжир ще играе с Кения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР