Селекцията на Аржентина изстрада максимално класирането си към четвъртфиналите на

...
Селекцията на Аржентина изстрада максимално класирането си към четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Едничка победа прати Аржентина на 1/4-финалите на Копа Америка

Селекцията на Аржентина изстрада оптимално класирането си към четвъртфиналите на тазгодишното издание на Копа Америка 2019. „ Албиселесте” се нуждаеше от наложителен триумф над Катар в последния си мач от група В и го реализира, печелейки с 2:0. Условието Меси и компания да финишират на второто място бе, че Колумбия трябваше да играе „ феърплей” и да не разреши лековато Парагвай да победи „ лос кафетерос”. По този метод "гаучосите " отидоха на Венецуела на четвъртфиналите, откакто венецуелците приключиха на второ място в група А на шампионата.

Все отново хората на Лионел Скалони осъществиха ранен гол посредством Лаутаро Мартинес в четвъртата минута, откривайки резултата в Порто Алегре, а втори гол – на Серхио Агуеро в 82-ата постави точка на разногласието с Катар.

Още в четвъртата минута Аржентина можеше да поведе в резултата, само че оставайки самичък против стража на Катар Мартинес прати топката над напречната греда. Все отново секунди по-късно Лаутаро се реваншира.

Басам Хишам Ал-Рауи изнесе ужасяващо топката и подаде на Мартинес, който овладя на границата на наказателното поле и със стабилен удар по земя матира Саад Ал Шеб, с цел да поведе Аржентина напред – 1:0.

В 22-ата минута Лионел Меси асистира към Серхио Агуеро в наказателното поле, само че ударът на стрелеца на Манчестър Сити мина настрана от катарската врата. Най-интересното за Катар през първото полувреме пристигна в добавеното време, когато Ал-Рауи нанесе застрашителен удар от свободен удар, само че топката се отби в левия непряк дирек на Армани.

„ Гаучосите” постановиха териториален напън със старта на второто полувреме, само че Серхио Агуеро пропусна добра опция за гол след тъкмо час игра. Две по-късно пък Кун Агуеро засече центриране от корнер, само че Ал Шееб улови топката след корнера.

Все отново в 82-ата минута Серхио Агуеро се разписа, и то доста красиво. Пауло Дибала подаде на нападателя малко след централната линия, а Агуеро мина през няколко катарски защитник и излезе по диагонал против стража на Катар, пускайки топката под плонжа му за 2:0.

Класиране, група В:

1. Колумбия 9 т.

2. Аржентина 4 т.

3. Парагвай 2 т.

4. Катар 1 т.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР