Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош отхвърли предположенията, че е принуден

...
Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош отхвърли предположенията, че е принуден
Коментари Харесай

Фернандо Сантош: Няма натиск върху мен да пускам Кристиано титуляр

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош отхвърли догатките, че е " заставен " да стартира с капитана Кристиано Роналдо като титуляр във всеки мач на Световното състезание този месец. На конференция пред публицистите наставникът удостовери, че суперзвездата на тима няма да вземе присъединяване в днешната контрола с Нигерия и взе отношение във връзка станалото към този момент по този начин известно изявление на Роналдо с Пиърс Морган.

Фернандо Сантош настоя, че не е подложен на напън да стартира с Кристиано като титуляр в идното международно състезание. “Принуден? Не става въпрос за това да ме принуждавате. Това не е условие. Никой не е заставен да прави каквото и да било тук. Въпросът би могъл да бъде, бихте могли да ме попитате, въз основа на това, което Кристиано Роналдо направи през последните седмици на терена, би трябвало ли да стартира? Това важи за него и за всички останали в националния тим ".

Наставникът на Португалия удостовери, че Роналдо няма да играе в приятелския мач с Нигерия през днешния ден заради стомашен проблем. “Той няма да бъде подготвен за на следващия ден. Той губи доста течности, страда от гастроентерит и не тренира. Той е в стаята си и си почива и се възвръща, сигурен съм на 100 %, че няма да е разполагаем против Нигерия ", съобщи Сантош.

Фернандо Сантош взе отношение и във връзка избухливото изявление на Роналдо с Пиърс Морган. Наставникът бе безапелационен, че то няма да повлияе на представянето на Португалия на Световното: “Човекът, играчът, реши да даде изявление, както други спортисти и мъже вземат решение да създадат, с цел да обсъдят персонални въпроси ", сподели той. ``Това не се разгръща върху националния тим, доколкото знам, той не е приказвал за националния тим, тъй че това е персонално изявление, което би трябвало да почитаме. Роналдо е свободен човек. Шумът и полемиките към него се случват отвън националния тим. Това не ни въздейства ”, добави Сантош.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР