Селекционерът на полския национален отбор по футбол Чеслав Михниевич отхвърли

...
Селекционерът на полския национален отбор по футбол Чеслав Михниевич отхвърли
Коментари Харесай

Полския Моуриньо: Тези, които не играят защитно на световните първенства, се прибират у дома

Селекционерът на полския народен тим по футбол Чеслав Михниевич отхвърли рецензиите, че селекцията му залага на прекомерно отбранителен жанр. И посочи, че внимателният им метод им е оказал помощ да преминат към осминафиналите. И там те ще се стремят да победят международните първенци от Франция. А неделя е специфичен ден в Полша - Ден на миньорите.

Полша стигна до етапа на елиминациите на Световно състезание за първи път от 36 години насам, откакто показва здрава отбрана и инкасира едвам две попадения в три мача.  Топ селекцията на Аржентина единствена проби отбраната на Михниевич.

" Тези, които не играят защитно на международните шампионати, се прибират вкъщи и гледат шампионата до края по малкия екран. Сега ние излязохме от груповата фаза и ще променим проектите си ", съобщи Михниевич на конференцията преди утрешния мач с Франция.

Стратегията на Полша докара съпоставения на Михниевич с Жозе Моуриньо - португалският треньор, прочут с желанията си за игра в отбрана. И носи с горделивост прякора си Полския Моуриньо.

Попитан за паралелите с именития португалец и дали се ласкае от това, треньорът отговори: " Вече не е настоящо това съпоставяне. Футболът е за печелене на точки, на победи и на титли. Особено на Световното състезание. Отборите са наясно, че не можеш да позволиш да ти отбележат лесни голове. Бяхме положителни в отбрана и като премия за това ще играем с Франция ", пази избора си на тактика Михниевич.

" Печелиш или си заминаваш, залогът е огромен. Мечтаехме да преодолеем групата, направихме всичко допустимо, с цел да го реализираме. 4-ти декември е празникът на миньорите в Полша, тъй че ние ще създадем всичко по силите си, с цел да се включим в празника. Не се опасяваме от Франция, само че ги почитаме. Уважаваме тяхната класа. Но не ни вълнува какво мислят другите за нас ".

След това той сподели къде на смешка, къде съществено, че поздравява Тунис, които са победили Франция и са станали „ международен първенец за един ден “. И добави, че и Полша ще се окичи с тази купа, в случай че победи цялостната със звезди групировка на Дидие Дешан.

Полша има тежката задача да спре Килиан Мбапе, който сега е в доста добра форма и дружно с още четирима играчи е от хората, вкарали по три гола.

" Той е толкоз бърз, че ще бъде мъчно да го спрем без мотоциклет ", сподели през смях полският нападател Аркадиуш Милик. " Трябва да играем групово като тим, имаме потребност от поддръжка, защото самостоятелно никой не може да го спре ".

А Михниевич признава, че след разглеждане на видеозаписите с френските мачове, не е разкрил никакви недостатъци в съперника.

" Багажът не ни е опакован. Не бяхме подготвени за прибиране вкъщи преди мача с Аржентина, не сме подготвени и в този момент. Знаем, че Франция е доста мощен тим, Гризман и Мбапе са отлични играчи. Но ще дадем всичко, на което сме способни ", съобщи полският селекционер.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР