Селекционерът на Нидерландия - Луис ван Гаал, определи като смехотворно

...
Селекционерът на Нидерландия - Луис ван Гаал, определи като смехотворно
Коментари Харесай

Луис ван Гаал: Световното се провежда в Катар заради пари и с комерсиална цел

Селекционерът на Нидерландия - Луис ван Гаал, дефинира като смехотворно провеждането на международното състезание по футбол в Катар.

Жребият за Мондиала ще бъде изтеглен на 1 април, а шампионатът ще се организира от 21 ноември до 18 декември тази година. Още от избора на дребната персийска страна за хазаин обаче ФИФА е подложена на непрекъснати рецензии за решението си и неведнъж е призовавана от разнообразни лица и организации да промени решението си.

" Смехотворно е, че ще играем в страна, в която, както споделя ФИФА, ще развиваме футбола. И те вършат това, като провеждат шампионат от подобен мащаб там. Това е . Но няма значение. Всичко е за пари и с комерсиална цел. Това е значимото за ФИФА ", сподели Ван Гаал.

Изборът на Катар от страна на ФИФА е посочван неведнъж като корупционен, само че международната централна настойчиво отхвърля тези изказвания. Освен това Катар е непрекъснато подложен на критика за неспазване на човешките права, както и за употреба на служащите, строили стадионите.

" Защо мислите аз не съм в някоя от комисиите на ФИФА с моята експертиза? Защото аз постоянно съм бил срещу сходни избори. Те не са верни ", сподели 70-годишният Ван Гаал.

В събота Нидерландия приема Дания в контрола в Амстердам, а три дни по-късно " лалетата " ще одобряват и Германия в друга инспекция.
 Джани Инфантино с желан живот в Катар
Джани Инфантино с желан живот в Катар

Семейството му живее в просторен дом, а неговите дъщери учат в най-престижните училища
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР