Селекционерът на националния отбор на Русия по баскетбол Сергей Базаревич

...
Селекционерът на националния отбор на Русия по баскетбол Сергей Базаревич
Коментари Харесай

Селекционерът на Русия обясни каква е ситуацията с две от звездите на тима

Селекционерът на националния тим на Русия по баскетбол Сергей Базаревич съобщи, че Тимофей Мозгов и Алексей Швед няма да се причислят към отбора преди първите дни на август месец. На 22 юли руснаците започнаха подготовка за международното състезание в Китай през септември без двете си най-големи звезди. Преди дни от федерацията оповестиха, че Мозгов няма да взе участие на шампионата, след което обаче центърът, който за последно игра за Орландо Меджик, самичък отхвърли тази информация, заявявайки пред ТАСС, че не е отказвал да играе за Русия.

" Ситуацията с Мозгов не се е трансформирала. Готови сме да го изчакаме и чакаме повече информация от него при започване на август ", сподели Базаревич. Мозгов пропусна целия минал сезон в НБА поради травма и към момента се възвръща.

По-различна е обстановката с Швед, който неотдавна възобнови тренировки, откакто бе получил травма в края на миналия сезон. Гардът ще се причисли към националния отбор, само че това евентуално няма да е преди средата на август.

" Всички останали играчи в тима са в добра форма и с приповдигнат дух. Свършихме добра работа през първата седмица и се надявам да продължим по същия метод ", сподели Базаревич.
Русия е в група с тимовете на Нигерия, Аржентина и Република Корея на шампионата в Китай, който се открива на 31 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР