Селекционерът на националния отбор на по футбол Олександър Петраков заяви,

...
Селекционерът на националния отбор на по футбол Олександър Петраков заяви,
Коментари Харесай

Знаме от фронтовата линия ще мотивира украинските национали срещу Уелс

Селекционерът на националния тим на по футбол Олександър Петраков съобщи, че играчите му ще закачат в съблекалнята знаме, изпратено им от бойци от фронтовата линия, преди плейофа против за класиране на Мондиал 2022 довечера. Украйна победи Шотландия и си обезпечи мач против Уелс в Кардиф. Това бе първи формален дуел за футболистите на страната от началото на Руската инвазия.

„ Ситуацията в действителност е доста тежка в Украйна и не всеки има опция да гледа футбол поради всички проблеми. Независимо от това ние ще бъдем съсредоточени в срещата тази вечер. Лично аз нямам връзка с някои от бойците, само че играчите писаха до такива и получиха знаме от военните зони, което обещахме да закачим в съблекалнята “, разкри Петраков.

Победа над Уелс ще значи класиране за Световното състезание по футбол за едвам повторно в историята на Украйна като самостоятелна страна. Уелс пък има късмет да стигне до първото си присъединяване на Мондиал от 64 години.

В същото време стана ясно, че Украйна възнамерява да възобнови футболните шампионати в страната през август, макар военните дейности, а решението е било утвърдено от президента Володимир Зеленски. Председателят на локалната футболна федерация Андрий Павелко заяви за организация АП за диалозите със Зеленски и управлението на Европейската и Световната футболна централа, с цел да се откри най-безопасният вид мачовете при мъжете и дамите в страната да бъдат възобновени.

„ Говорих с нашия президент Володимир Зеленски за това какъв брой значим е футболът, с цел да откъсне хората от проблемите. За децата, за възрастните, за всички, които са фокусирани върху войната. Футболът има силата да оказва помощ на хората за мислят за бъдещето. Затова взехме решение, че се подновим шампионатите на всевъзможни равнища през август “, съобщи Павелко.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР