Селекционерът на националния отбор на Испания по футбол Луис Енрике

...
Селекционерът на националния отбор на Испания по футбол Луис Енрике
Коментари Харесай

Луис Енрике: Не ме интересува толкова резултатът, колкото това отборът да играе добре

Селекционерът на националния тим на Испания по футбол Луис Енрике изглеждаше доста по-угрижен на конференцията преди конфликта с Мароко. Той явно бе обиден и от рецензиите към тима измежду загубата от Япония. " Имахме 10 неприятни минути, 10 от общо близо 300. Винаги се фокусирате върху неприятното, а аз диря позитивното ", сподели треньорът при започване на диалога си с медиите.

" Всички са в положително физическо положение, като се изключи... Не, в действителност всички са добре ", бе първият му коментар.

" Няма да сменим концепцията си на игра. Това обаче не значи, че би трябвало да преобладаваме 90 минути, тъй като играем против тимове, футболисти и треньори на доста високо равнище. Не играем сами. Много съм стимулиран и съм уверен, че можем да реализираме добър резултат ", добави испанецът.

" Не ме интересува толкоз резултатът, колкото това тимът да играе добре. Ако вършим нещата добре, обикновено е да спечелим. Целта ни е да изиграем седем мача ", разкри Луис Енрике желанието си тимът да стигне най-малко до финалната четворка.

" Във футбола грешките се повтарят, това е доста сложен спорт. За мен е значимо играчите да извършват това, което желаеме от тях. Но аз закупувам целия пакет - с хубавите моменти и с грешките ", изясни селекционерът по какъв начин действа един тим.

" Какво се е трансформирало от 2015 година до момента? Идеята постоянно е същата - да преобладаваме във етапите на игра. Искам да предлагаме театър и хората да се забавляват. Търсим резултат посредством хубава игра, което значи, че играчите също би трябвало да се забавляват на тренировки ", изясни веруюто си някогашният футболист на Барселона.

" Преди повече от година споделих на играчите, че би трябвало да бият повече по 100 дузпи. За мен дузпите на се лотария. Ако си ги упражнявал, динамичността на удара е по-добра. Вратарят също е значим, а ние имаме положителни вратари. Дузпите са нещо, което имаме поради ", сподели треньорът за идващите мачове.

" Отношенията сред Испания и Мароко са положителни. В нашата страна живеят доста мароканци и сме щастливи, че е по този начин ", сподели още Луис Енрике.

" Мароко е от тимовете, които са в най-хубава форма на това състезание. Ако някой ги подценява, това не е нашият тим. Вероятно ще има моменти в мача, в които отборът на Мароко ще е по-добър от нас, само че Испания ще търси успеха, атакувайки ", приключи треньорът.
 Аспиликуета: Испания е въодушевена, имаме огромни упоритости
Аспиликуета: Испания е въодушевена, имаме огромни упоритости

Ние сме един от дребното тимове, които в действителност наподобяват като тимове, разяснява той

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР