Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже

...
Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже
Коментари Харесай

Росен Барчовски разочарован: Пропуснахме шанса да спечелим мача с Черна гора

Селекционерът на националния тим на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски увери, че отборът ще се бори до последно и в оставащите два мача за България на Европейското състезание в Грузия.

„ Всички съжаляваме, че пропуснахме шанса да спечелим този мач. Бяхме доста близо, играем все по-добре във всеки мач и това е добре, само че в един дребен интервал загубихме мача – в първите 5 минути на третата част. Слаба отбрана и без проведено нахлуване, пропуснати отворени стрелби, това беше ключът към загубата. Имаме и проблеми под коша. Просто не беше задоволително. Надявам се, че можем да спечелим последните два мача “, разяснява Барчовски след загубата с 81:91 от състава на Черна гора.

„ Опитахме се да променим някои елементи в отбрана, само че генерално казусът е в характерностите. Нямаме доста играчи с отбранителни умения. Трудно е това да се промени по време на шампионата. Нямаме и толкоз съществени физически данни. Това не е проблем на желанието, а самостоятелни качества “, сподели още селекционерът на България.

„ Александър Везенков е измежду най-хубавите в Европа, в топ 5 на Евролигата и е обикновено да е водач. Има голяма роля в нашия тим. Не същото като в Олимпиакос, само че при нас е същинският водач и като човек, и като играч “, добави Росен Барчовски и продължи:

„ Няма да е елементарно да променим нещата. Вчера бяхме изтощени в последната четвърт, само че през днешния ден казусът беше при започване на третата част. Това не е физически проблем. “

По мотив слабото показване на Дий Бост, Барчовски разяснява:

„ Говоря с него всеки ден по 10 пъти. Той не е в добра форма. В нахлуване той подава добре топката, само че в отбрана, при бърза офанзива, приносът му не е задоволителен. Той е значим състезател за нашия тим, изключително в последните два мача и имам вяра, че ще ни помогне. “

„ Андрей Иванов направи отличен мач, най-хубавият му с националния екип. Той има доста качества, работи доста съществено и е подготвен да играе колкото би трябвало. Знам това доста добре и съм благополучен за представянето му “, съобщи още наставникът на българските баскетболни национали.

На въпрос за обстановката с травмата на Станимир Маринов, Росен Барчовски отговори:

„ Даже не знам какво е положението му, коства ми се някакво разтежение на бедрото. Притеснен съм за него. Чакам със свито сърце резултата, мощно се надявам, че ще е леко и може да се възвърне. Ако не може, ще бъде доста сериозен удар за нас. “

„ Деян Карамфилов игра прелестно, удовлетворен съм от това, което демонстрира. Единственото, което ми дава успокоение, в случай че има нещо със Станимир е, че той ще бъде на линия. Тази победа нямаше да ни подсигурява минаване в идната фаза, щеше да е значима за душeвността и самочувствието. Желание не липсва. Тук си личи характерът на тима. За мен е значимо да запазим духа си. Мисля, че не играем неприятен баскетбол, тъй че няма място за отчаяние “, приключи Росен Барчовски.

„ Мисля, че загубихме организация в третата част. Направихме някои неточности в нахлуване, с които им позволихме да създадат серия от 7:0 за минута и 30 секунди. Също по този начин би трябвало да подобрим отбраната, тъй като откогато сме на шампионата, не сме съумели да задържим съперника под 20 точки “, съобщи гардът Деян Карамфилов.

„ Ще гледаме видео, ще проучваме нещата и ще се борим в последните два мача за победа на 100 % “, увери той след провалянето от Черна гора.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР