Селекционерът на националния отбор на Aвстралия Берт ван Марвайк отправи

...
Селекционерът на националния отбор на Aвстралия Берт ван Марвайк отправи
Коментари Харесай

Ван Марвайк призова австралийците да бъдат себе си срещу Франция

Селекционерът на националния тим на Aвстралия Берт ван Марвайк насочи просто известие до играчите си преди първия мач на Световното състезание против Франция: просто да бъдат себе си и да играят със сърце. Говорейки пред медиите на конференция преди старта на група С в Казан, Ван Марвайк предизвести играчите си да имат вяра, че е допустимо да се опълчват на цялостната със звезди Франция.
Той добави: " Ние би трябвало да имаме смелостта да повярваме в нещо положително и също по този начин: " Надявам се, че ще създадем незабравим мач против тим, който има шанса даже да завоюва Световната купа. Те имат едни от най-хубавите играчи с доста самостоятелни награди, само че от време на време и най-хубавите тимове губят. Според изчисленията, Австралия евентуално би трябвало да изгубят първата среща и " ще се нуждаят от повече от шанс, с цел да вземат нещо ".

" Нормарлно, ние имаме 10 мача против Франция и евентуално 8 или 9 загуби, съобщи 66-годишният холандец на неофициална среща с публицисти. " Да, Франция е доста мощен тим, само че ние работихме четири седмици доста крепко за този мач и е обикновено да се надяваме. Разбира се, че ще се надяваме и на дребна доза шанс. Двата тима са се срещали в Париж в контролна среща в Париж през 2013-а година и австралийците отстъпиха с 0:6. Това проваляне се оказа и решаващо за ориста на тогавашния треньор Холгер Осиек, уволнен поради тежката загуба.

" Работата ни е от 10 мача да сведем провалите до 5-6, с цел да имаме късмет в останалите мачове да спечелим или да приключим наедно. " Това е значимото. Когато си добре проведен и вярваш, че нещо може да се случи, когато всеки от футболистите знае какво да чака от съотборника си и му оказва помощ, тогава можем да се надяваме, тогава имаме късмет. Ван Марвайк обаче по никакъв метод не загатна, че има концепция каква ще бъде стартовата 11-орка. Дори не отговори и на въпрос дали 33-годишният капитан Миле Йединак, който носи лентата от 2014-а година насам, ще стартира. Съмненията се подхранват от обстоятелството, че в последните две контроли той не взе присъединяване. Но съществуването на Матю Леки до треньора на масата за конференции и отсъствието на Йединак са единствено фенски догатки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР