Селекционерът на италианския национален отбор - Роберто Манчини беше изключително

...
Селекционерът на италианския национален отбор - Роберто Манчини беше изключително
Коментари Харесай

Манчини: Италия не е чак толкова далеч от най-силните тимове в Европа

Селекционерът на италианския народен тим - Роберто Манчини беше извънредно благополучен от обстоятелството, че " Скуадра адзура " си обезпечи присъединяване на европейското състезание по футбол следващата година.

" Всеки мач е сложен, изключително в случай че съперникът реши да подреди 10 играчи зад топката и се пробва да те спре да играеш ", съобщи Манчини.

" Опитахме прекалено много да форсираме нашата игра през първото полувреме. След почивката се представихме надалеч по-добре, когато бяхме по-търпеливи ".

" Опитахме се да накарам играчите да повярват в себе си, тъй като всички споделяха, че Италия не разполага с положителни играчи, които имат качества. На моменти би трябвало да си по-търпелив. Може и да не сме отбор от международна класа, само че сме тим, който се труди крепко и към момента има да извърви дълъг път ".

" Мисля, че в този момент ще е по-лесно, когато към този момент знаем, че сме на Европейското, тъй като съперниците ще бъдат по-открити и не по този начин отбранително настроени. Трудно е за всички на този стадий от квалификациите, вижте, че Испания направиха 1:1 против Норвегия. Франция пък загуби с 0:2 в Турция ".

" Разполагаме с година време, в която да се подобрим и смятам, че не сме чак толкоз надалеч от най-силните отбори в Европа. Наистина се усещам доста горделив, тъй като обстановката не беше добра, когато дойдох. Това е футболът и се веселя, че съумях да оказа помощ ", добави Манчини.
 Италия победи Гърция с 2:0 в европейска подготовка
Италия е на Евро 2020, селекцията на Манчини не стопира с успехите

2:0 за " Скуадра адзура " против Гърция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР