Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Роберто Манчини обмисля

...
Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Роберто Манчини обмисля
Коментари Харесай

Италия ще осигури бенефис за Буфон при едно условие

Селекционерът на италианския народен тим по футбол Роберто Манчини обмисля концепцията още един път да повика Джанлуиджи Буфон за „ скуадра адзура”, с цел да може бележитият пазач да изиграе същински сетен мач. Това обаче ще се случи едвам откакто Италия си обезпечи на 100 % класиране за Евро 2020.

Сбогуването на Джиджи със „ скуадрата” трябваше да се случи в приятелския мач против Холандия в Торино през предходната година, но той постави по-ранен завършек на кариерата си в представителния отбор, с цел да разреши на по-младите си сътрудници да излязат на напред във времето.

„ Гадзета дело спорт” твърди, че 41-годишния вратар, а също и ветеранът Даниеле Де Роси ще получат своите шансове за бенефис с националния отбор. През лятото Буфон се завърна в Ювентус откакто престоят му в Пари Сен Жермен не се разви съгласно неговите упования. Де Роси пък изненадващо беше освободен от Рома, откакто договорът му изтече и не бе възобновен. Затова опитният халф поде ново премеждие с Бока Хуниорс в Аржентина.

Последната поява на Буфон с националната фланелка на Италия беше в злощастния плейофен реванш против Швеция през ноември 2017. Загубата в оня мач докара до това, че „ адзурите” пропуснаха присъединяване на Мондиал 2018.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР