Селекционерът на испанския национален отбор по баскетбол Серджо Скариоло сподели

...
Селекционерът на испанския национален отбор по баскетбол Серджо Скариоло сподели
Коментари Харесай

Серджо Скариоло: Моите играчи надхвърлиха всички очаквания

Селекционерът на испанския народен тим по баскетбол Серджо Скариоло показа първите си думи, откакто изведе “Ла Фурия ” до финала на ЕвроБаскет 2022. Световните първенци се постановиха с 96:91 над домакина Германия и се снабдиха с късмет да завоюват четвърта европейска купа в историята си в неделя, когато ще се изправят против Франция.
 Геният на Скариоло изведе Испания до нов край на ЕвроБаскет Геният на Скариоло изведе Испания до нов край на ЕвроБаскет
“Поздравявам Германия. Отборът им е страховит, а публиката основава прелестна атмосфера в залата. В същото време не мога да намеря думи да поздравя моите играчи, които надвишиха всички упования. Нашият тим е построен върху здрава работа, екипен баскетбол, вложение в отбрана и предпочитание да демонстрира най-хубавото от себе си във всеки един миг. Още един път успяхме да наваксаме изоставането си и да прескочим трудността. Вярвахме в себе си и спечелихме този необикновен мач. 

Миналата година имахме Марк и Пау Гасол и нямаше по какъв начин Уили Ернангомес да има съществена роля в тима. Той обаче беше определеният в това подмладяване след отказването на именитите братя Гасол. Той стартира да демонстрира на какво е кадърен. Според мен той може да прави още стъпки напред и тези стъпки ще го създадат ярка суперзвезда в международния баскетбол. 
 Франция отнесе Полша и ще се бори за втора европейска купа Франция отнесе Полша и ще се бори за втора европейска купа
Винаги е вълнуващо, когато се изправяме против Франция. Те постоянно са били тим с ръстови и супер атлетични състезатели, които имат доста гений. Ще бъде доста забавен конфликт. Всичко може да се случи в един мач ”, съобщи Скариоло.

Снимка: ФИБА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР