Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич не

...
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич не
Коментари Харесай

Кръстаич наглее: Върша си работата и съм професионалист

Селекционерът на българския народен тим по футбол Младен Кърстаич не счита за проблем, че употребява над 40 футболисти откогато пое работата преди 18 месеца. В момента единствените настоящи играчи с 40 или повече мачове с " трикольора " на гърдите са Спас Делев (46), капитанът Кирил Десподов (43) и Ивайло Чочев (40). Но увеличението на броя национали постоянно е обект на рецензии и от експерти, и от почитатели.

Все още не е ясно дали сърбинът ще остане на поста и за ноемврийските два мача, защото следва съвещание на Изпълкома на БФС. Датата за това събиране не е ясна, но днес след провалянето на отбора с 0:2 от Албания в контролна среща техническият шеф на централата Георги Иванов удостовери, че бъдещето на треньора ще се реши тогава. Самият Кърстаич наподобява спокоен, тъй като счита една добра основа за положена.

" Има много забавни играчи в България, проследявам цялото състезание. Очаквам напълно скоро да извадим паспорт на Фабиан Нюрнбергер, който е ляв бранител. За мен забавен футболист и ще има бъдеще. Има и други млади, на които следим бъдещето развиване. Знаете за проблемите с Петко Христов, с Антон Недялков. Преди началото на лагера ни липсваха четирима съществени футболисти, а за през днешния ден отпадна още един - Преслав Боруков. Играеш с тези, които имаш. А каквито нямаш, би трябвало да си създадеш. Но опитни хора ни липсват. Дали аз ще остана треньор, не е толкоз значимо ", изясни обстановката към селекцията Кърстаич.

Ако стане национал, въпросният Нюрнбергер - чиято майка е българка, ще бъде единственият наш съотечественик в Бундеслигата, защото играе за новака Дармщат. Илия Груев към този момент напусна Вердер (Бремен) в посока британския Лийдс.

След това треньорът беше запитан по какъв начин би коментирал реакцията на президента на Професионалната лига Атанас Караиванов, който излезе с яростно изявление по мотив думи на сърбина на конференцията преди мача с Албания.

" Само погледнете Албания по какъв начин наподобява, а е два пъти по-малка от България. Не желая да върша проблем на БФС. Не желая да върша проблеми на никого, а желая да погледнете проблема в очите. Младите не играят в тимовете, ето това е проблем. Аз се усещам един от вас. С мене и без мене, този проблем отново ще се задълбочи “.

„ Футболът е една красива игра и в нея всеки има право на мнение. И мнението е характера и възпитанието на избрания човек. Открит съм в живота. В 21-и век сме, когато критикуваш, би трябвало да приложиш своите причини “.

България загуби и втората си среща за октомври, а треньорът трябваше да отговори на запитване дали след днешното 0:2 усеща напрежение върху себе си.

" Във футбола постоянно съществува напрежение, това е част от живота. За мене не е нещо ново. Най-важното е, че аз правя своята работа и съм експерт. Останалото не е значимо. Преди мач съм под стрес и напрежение. Но се усещам добре с тима. И в този момент съм по-спокоен ".

Чисто техническият му разбор беше допълнен с въпрос дали и през днешния ден междинната зона не е била прекомерно уязвима. " Проблемът не е в средата на терена, стояхме добре в огромна част от дуела. Добре стояхме в отбраната. Албания е доста класен тим, само че и те не ни сътвориха положения когато сме подредени добре. Допуснахме първия гол в миг, когато ние владеем топката, и е видно, че имаме проблем с транзицията. В нападателен проект се вижда незадоволително самообладание когато сме с топката. И когато няма какво да я вършим, няма варианти, не можем да я владеем и да си починем. Това е проблем на опита, а и някои от момчетата са си напряко деца. През второто полувреме по-добре стояхме, само че допуснахме още веднъж идентична неточност и нов гол “, проучва Кърстаич.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР