Селекционерът на България Пламен Константинов, както и наставниците на Иран

...
Селекционерът на България Пламен Константинов, както и наставниците на Иран
Коментари Харесай

Пламен Константинов за системата на Мондиал 2018: Трябваше да има и директни елиминации

Селекционерът на България Пламен Константинов, както и наставниците на Иран - Игро Колакович и на Съединени американски щати - Джон Спероу.
 Официална конференция на треньорите от група G на СП по волейбол
“Според мен е по-добра от предишното международно състезание. Защото, на предишното се зачитаха единствено резултатите на тимовете, които не престават напред и се получиха в групите безсмислени мачове. А те не са особена реклама за спорта, в случай че имаш такива безсмислени мачове. Затова е по-добра от преди, само че считам, че в някаква фаза трябваше да има директни елиминации. Може би някакъв микс от първа фаза и по-късно да се премине на директни елиминации би било доста добре. Първа група, втора група, трета група.. съгласно мен е прекомерно “, съобщи Пламен Константинов.

„ Мисля, че системата е сходна с тази от предходния път в Полша. Позволява на тимове, които не са почнали толкоз добре да се завърнат и да се показват на положително равнище. Това беше спомагателна причина да се опитаме да се представим допустимо най-добре в първата фаза. И най-после всички ние играем по една и съща система, тъй че е еднообразно за всички “, съобщи наставникът на Съединени американски щати Джон Спероу. „ Не одобрявам тази система. Трябваше ни доста време да я разучим. Постоянно би трябвало да правиш сметки какво се случва и какви са резултатите. На мен ми харесва системата от олимпийските игри, където си на типичен четвъртфинали, полуфинали и край. Мисля, че във значимите мачове публиката има потребност да види действително кой е спечелилият, кой продължава напред и кой се прибира в къщи “, съобщи черногорският селекционер на Иран Игор Колакович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР